Cinci beneficii ale piersicilor pentru sănătate

Piersicile conțin aproximativ 10 vitamine diferite. Deci, într-o piersică mare puteți găsi 0,171 mg de vitamina A si 11,6 mg de vitamina C. Acest fruct conține și vitamina E, un antioxidant (cum ar fi vitamina C), vitamina K, care este importantă pentru coagularea sângelui și vitaminele B. Piersicul este deosebit de bogat in potasiu – 333 mg se păstrează într-o singura bucată. Potasiul normalizează tensiunea arterială, previne formarea pietrelor la rinichi, pierderea calciului. Necesarul zilnic de potasiu este de 4.700 mg. Piersica furnizează organismului, de asemenea, magneziu , fosfor , zinc, cupru, mangan, fier si calciu .

PIERSICILE ÎMBUNĂTĂȚESC STAREA SISTEMULUI NERVOS

Datorită magneziului și potasiului, care sunt concepute doar pentru a preveni stresul și pentru a menține sistemul nervos în stare bună, piersicile vor ajuta la scăparea de excesul de iritabilitate . Mai mult, efectul acestor elemente este atât asupra adulților, cât și asupra copiilor. Rezultatele acestui studiu sugerează ca consumul de alimente bogate în magneziu și vitamina B6 (cum ar fi piersici) are un efect pozitiv asupra stării copilului în tratamentul hiperexcitabilității. Alte cercetări sugerează ca magneziul poate ajuta la simptomele depresiei .

PIERSICILE AJUTĂ LA COMBATEREA OBEZITĂȚII

Piersicile conțin componente biologic active care au demonstrat un efect bun în lupta âmpotriva obezității. Un studiu a constatat că aceste fructe au proprietăți antiinflamatorii care ajută la combaterea sindromului metabolic, o boală caracterizata prin anomalii metabolice, hormonale si clinice asociate cu obezitatea.

PIERSICILE ÎNTĂRESC SISTEMUL IMUNITAR

După cum am spus mai devreme, piersicile sunt bogate in vitamina C și zinc, care împreună pot face o treabă grozavă, și anume susținând funcționarea normală a organismului și un sistem imunitar sănătos . Aceste două substanțe au proprietăți excelente de vindecare a rănilor și antioxidante care ajută la combaterea infecțiilor, scurtează durata bolii și facilitează cursul acesteia. Prin urmare, acum piersicile sunt ceea ce avem nevoie.

PIERSICILE IMBUNĂTAȚESC DIGESTIA

Piersicile se laudă nu numai cu un conținut ridicat de vitamine și minerale, ci și fibre și elemente alcaline care au un efect benefic asupra stării sistemului digestiv. Fibrele ajută la a face față unor probleme precum constipația, ulcerul gastric, gastrita, curăță organismul de impurități și toxine, prevenind astfel dezvoltarea diferitelor boli, inclusiv cancerul de stomac. Dar merită reținut: piersicile au un efect laxativ, în special coaja lor.

Sursă