Ceaiul de ghimbir cu lămâie – miracol pentru sănătate și siluetă
Ghimbirul este o plantă orginară din Asia și este recunoscută acolo din cele mai vechi timpuri pentru calitățile sale terapeutive și capacitatea acestei plante de a vindeca o mulțime de boli. Cel mai des terapeuții recomandă ceaiul de ghimbir.
Ghimbirul este o plantă erbacee care crește în zonele tropicale. Aceasta are nevoie de o temperatură foarte ridicată și de umiditate pentru a se putea dezvolta.
Efectele benefice ale ghimbirului pentru sănătate
Despre ghimbir se știe că este folosit încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile sale terapeuive miraculoase.
Ghimbirul are efect antioxidant
Pentru că ghimbirul foarte mulți antioxidanți, acesta este folosit în medicina naturistă mai ales sub formă de ceaiuri. Acesta se poate face doar din ghimbir sau în combinație cu alte plante, precum măcesele, coriandrul, merele, florile de hibiscus sau cojile de lămâi verzi. Datorită conținutului mare de antioxidanți pe care-l conține, ghimbirul are proprietatea de a încetini îmbătrânirea.
Ghimbirul are efect antiinflamator
Datorită efectului său antiinflamator adepții medicinei naturiste sunt de părere că acesta poate trata artrita. Pudra de ghimbir se amestecă cu câteva picături de ulei de ricin și se masează zona afectată cu soluția astfel obținută. Datorită efectului său stimulator ghimbirul este și un bun afrodiziac.
Ghimbirul reduce colesterol
Se spune despre ghimbir că ar reduce semnificativ colesterolul. Acesta acționează ca un dizolvant pentru grăsimea depusă pe vasele de sânge. Ghimbirul protejează de asemenea împotriva accidentului vascular cerebral.
Efectele benefice ale ghimbirului pentru siluetă
Ghimbirul face minuni pentru siluetă. Acesta topește grăsimea din zonele cu probleme ale corpului. Are proprietatea de a scădea indicele masei corporale, combate celulita și redă tonusul și fermitatea pielii. De asemenea acesta are și efect detoxifiant.
Ceaiul de ghimbiru are efecte miraculoase în scăderea greutății corporale și în îmbunătățirea aspectului fizic.
Cum se prepară ceaiul?
Se rade o parte din rădăcină, se pune într-o cană, peste ea se adaugă apă fierbinte. Acest amestec se lasă la infuzat câteva minute, apoi se consumă dimineața pe stomacul gol. Pentru efecte mai rapide în ceai se poate adăuga lămâie sau ceau verde, după preferințe.
Contraindicații
Ceaiul de ghimbir are de asemenea și efect energizat, ceea ce-l face nepotrivit pentru persoanele care au probleme cardiace. Acesta nu este indicat nici pentru persoanele care au probleme cu plămânii. De asemenea nu este deloc potrivit nici pentru cei care au probleme cu stomacul. Din cauza gustului său iute, acesta favorizează aciditatea gastrică și poate irita stomacul , ducând la apariția arsurilor stomacale.