Ceaiul, bogat în antioxidanți, cel mai bun pentru intestinele tale

Ceaiul, bogat în antioxidanți, cel mai bun pentru intestinele tale. La fel ca alte ceaiuri, ceaiul de iasomie nu are calorii, grăsimi, proteine sau alte substanțe nutritive, cu excepția cazului în care se adaugă zahăr sau lapte.

Ceaiul de iasomie este bun pentru intestin, dispoziție și piele. De asemenea, vă va ajuta să vă calmați, scrie Wellandgood.

Beneficiile ceaiului de iasomie

„Ceaiul de iasomie este o sursă bogată de antioxidanți, cum ar fi catechinele, un tip de polifenol care are multe beneficii pentru sănătate”, spune nutriționistul Umo Kalins.

Catechinele au efecte antiinflamatorii și reduc stresul oxidativ, consolidând astfel apărarea împotriva bolilor și promovând longevitatea.

Sănătatea intestinală și digestivă este unul dintre principalele beneficii ale ceaiului de iasomie. „Ceaiul de iasomie îmbunătățește și ajută digestia datorită proprietăților sale antiinflamatorii”, a declarat nutriționistul Amy Shapiro.

Efect calmant asupra sistemului nervos

„Aroma de iasomie are un efect calmant asupra sistemului nervos. În acest fel, îmbunătățește starea de spirit și reduce stresul”, explică Dr. Shapiro.

„Ceaiul de iasomie conține cantități moderate de cofeină – de obicei între 25 și 50 mg pe ceașcă – care poate îmbunătăți concentrarea și nivelul de energie”, a menționat Shapiro. Cantitatea de cofeină va varia în funcție de frunzele principale de ceai, verde sau negru, și de metodele de preparare.

Sănătatea pielii

Potrivit Dr. Shapiro, iasomia are, de asemenea, unele beneficii uimitoare pentru frumusețe. „Ceaiul de iasomie promovează sănătatea pielii prin reducerea inflamației”, spune ea.

Rezultatul consumului regulat al acestei băuturi este o piele mai clară, un ten mai radiant și întârzierea semnelor de îmbătrânire accelerată.

Poți bea ceai de iasomie în fiecare zi?

„Ceaiul de iasomie este recunoscut ca fiind sigur. Cu toate acestea, cel mai bine este să evaluați cât de sensibili sunteți la cofeină pentru a determina dacă este potrivit pentru dumneavoastră”, recomandă Dr. Cullins.

Sursă