Ce cauzează Ciuperca unghiilor – 2 remedii care vă scapă de această problemă

Ciuperca de unghii cauzează o multitudine de probleme și, pe lângă problema estetică, este și un pericol pentru întregul corp. Astfel, trebuie tratată cât mai repede.

Ce este, de fapt, ciuperca unghiilor?

Ciuperca unghiilor este o boală de onicomicoză în care placa unghială este afectată de ciuperci patogene. La început, se manifestă sub forma unei pete mici albe care ulterior va crește. Unghiile vor deveni fragile și vor începe să se desprindă iar pielea din jurul lor se va inflama.

Care sunt simptomele care indică apariția unei ciuperci?
– durere sau mâncărime de picioare
– culoarea unghiilor devine maro. galben închis sal alb
– deformarea sau îngroșarea plăcii unghiei
– miros neplăcut la degetele de la picioare

Pe măsură ce infecția progresează, unghia poate începe să se dezlipească și chiar să cadă și ignorarea bolii poate avea consecințe devastatoare pentru organism. Pe lângă faptul că se va răspândi către alte degete, poate infecta și întregul corp, motiv pentru care se recomandă începerea tratamentului încă de la primele simptome (nu va trece de la sine!).

Ciuperca unghiilor – Cum apare?
Onicomicoza apare pe fundalul unei infecții cu dermatofiți de ciuperci, drojdii, mucegaiuri sau alte organisme fungice care se înmulțesc într-un mediu umed și cald.

Apare pe picioare datorită încălțămintei strâmte și din materiale artificiale din cauza cărora picioarele transpiră excesiv, creând un mediu favorabil pentru multiplicarea bacteriilor. De asemenea, ciuperca se poate lua și din locuri publice (băi, piscine, dușuri în sălile de sport) sau purtând pantofii unei persoane care are această afecțiune.

De regulă, un organism cu imunitate ridicată poate rezista ciupercii. La risc sunt persoanele cu diabet, vârstnici și persoanele cu probleme vasculare.

Ciuperca unghiilor – Cum se poate preveni?

Principala regulă în tratamentul ciupercii: spălatul zilnic pe picioare. De asemenea, picioarele se vor șterge bine și nu se vor purta niciodată șosete umede, pantofi cu vârf îngust.

Iată și cele 2 metode naturiste pentru a trata ciuperca unghiilor – În timpul procedurilor, mâinile se spală bine cu săpun după fiecare contact cu zona infectată
Ulei de cocos

Uleiul de cocos conține acizi grași laurici și caprilici care au capacitatea de a distruge celulele fungice. De asemenea, luptă împotriva infecției.

Picioarele se spală bine cu săpun și se șterg bine. Se aplică uleiul pe zonele afectate de ciupercă. În cazul în care ciuperca a progresat deja, uleiul se aplică pe deget și se înfășoară cu o bucată mică de pânză de bumbac sau cu bandaj, în așa fel încât uleiul să fie în contact permanent cu pielea infectată. Se aplică de cel puțin 2 ori pe zi.

Ulei de arbore de ceai, ulei de portocale
Uleiul de arbore de ceai a fost folosit de secole pentru a combate diferite infecții: este un fungicid natural cu proprietăți antibacteriene.

Uleiul de portocale are rolul de a îmbunătăți proprietățile uleiului de arbore de ceai și are proprietăți fungicide.

Atenție! Aceste uleiuri sunt puternice, motiv pentru care trebuie diluate cu uleiuri neutre precum cel de măsline sau de migdale.
Se amestecă 1 linguriță de ulei de arbore de ceai cu jumătate linguriță de ulei de portocale și jumătate linguriță de ulei de migdale sau de măsline.

Se înmoaie o bucată de vată în acest amestec și se aplică pe deget. Se aplică generos pe unghia afectată dar și pe pielea din jurul acesteia și se lasă să se usuce. Se repetă procedura de 2 ori pe zi, până la vindecare.

Sursa