Ce alimente ajuta la scăderea tensiunii arteriale?

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, 1,13 miliarde de oameni din întreaga lume sunt diagnosticați cu hipertensiune – hipertensiune arterială. Aceasta este o boală gravă care creste riscurile nu numai pentru sistemul cardiovascular, ci și pentru alte organe.

Totul este important în tratamentul și prevenirea hipertensiunii arteriale, inclusiv alimentația adecvată. Cu grija deosebită, ar trebui să fie abordată de cei care duc un stil de viață activ și fac sport în mod regulat.

Alimentația este cel mai important factor atât pentru menținerea sănătății sistemului cardiovascular, cât și pentru tratarea bolilor existente: hipertensiune arterială, ateroscleroza, insuficiența cardiacă etc. Respectarea unei alimentații raționale echilibrate devine în multe cazuri nu mai puțin importanța decât tratamentul medicamentos.

Materiale conexe

Cei care se confruntă cu hipertensiune arterială ar trebui să adauge în alimentație alimente bogate în fibre: legume și fructe proaspete, diverse cereale (hrișcă, fulgi de ovăz, linte).

Nuci Și banane

De asemenea, sistemul cardiovascular este afectat pozitiv de alimentele bogate în electroliți: magneziu și potasiu. Printre altele, sunt implicați în contracția mușchiului inimii.

Peste

Pacienții hipertensivi ar trebui să acorde atenție surselor de acizi grași polinesaturați omega 3, de exemplu, pestele.

Cartof

Cartofii , bogați în potasiu și magneziu, sunt o parte esențiala a unei diete de scădere a tensiunii arteriale. De asemenea, cartofii sunt bogați în fibre, ceea ce este bun nu numai pentru inima, ci si pentru întreg organismul.

Avocado

Avocado este o sursa excelenta de calciu, magneziu și potasiu. Un avocado conține aproximativ 975 de miligrame de potasiu, ceea ce reprezintă aproximativ 25% din valoarea zilnică.

Fistic

S-a demonstrat ca fisticul scade tensiunea arterială prin reducerea constricției vaselor de sânge și scăderea ritmului cardiac.

Rodie

Nu este întotdeauna ușor să mănânci o rodie, mai ales ca este foarte greu de curățat, dar sucul de rodie este ușor de băut și îți va oferi și multe beneficii. Studiile au arătat ca nivelurile ridicate de antioxidanți din sucul de rodie pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

Ce alimente nu pot fi consumate cu hipertensiune arteriala?

Medicul recomandă renunțarea la afumături, la conserve, la băuturi carbogaz