Beneficiile depurative, antiinflamatoare, calmante și cicatrizante ale tratamentului cu coji de nuci. Iată cum se folosesc!

 

Învață cum să-ți prepari și tu câteva leacuri bătrânești pe bază de coji de nucă!

Frunzele și cojile de nucă au fost folosite încă din vechi timpuri, pentru tratarea diferitelor afecțiuni. Totul se datorează funcțiilor depurative antiinflamatoare, calmante și cicatrizante pe care cojile de nucă le dețin.

Beneficiile tratamentului din coji de nuci:

         Ajuta la curățarea și la subțierea sângelui îngroșat;

         Întărește tusea și durerile în gât;

         Crește imunitatea;

         Tratează incontinența urinară;

         Este indicat pentru tratarea ulcerului;

         Luptă cu diabetul;

         Tratează varicele;

         Te scapă de durerile reumatice;

         Lupta cu starea de oboseală;

         Cojile de nucă ajută la creșterea nivelului de calciu, și previn apariția osteoporozei.

Iată care sunt principalele tratamente pe bază de coji de nuci pentru tuse și dureri în gât:

o   Ceai din coji de nucă

Acest tip de ceai este foarte eficient pentru orice tip de tuse. Se prepară din fierberea a 3 căni de apă. Se crapă puțin 5 nuci (spălate bine) și se adaugă în apa clocotiră și se mai fierb încă 10 minute. Este de preferat ca acest ceai să se bea călduț și neîndulcit. Dacă nu vă place însă gustul, puteți adăuga o linguriță de miere, după ce ceaiul s-a mai răcit.

o   Ceai din coji de nucă și ceapă

O altă rețetă constă în adăugarea de ceapă, care are rolul de a produce niște efecte și mai rapide. Acesta se prepară din două cepe de mărime medie, zdrobite ușor cu podul palmei sau cu ajutorul unui cuțit. Se crapă trei nuci și se fierb împreună cu cele două cepe într-un litru de apă. Pentru a mai diminua din gustul de neplăcut al cepei, puteți adăuga un baton de scorțișoară. Acest ceai se îndulcește cu miere și se bea pe parcursul întregii zile.

o   Sirop din coji de nucă

O altă rețetă constă în preparare unui sirop din coji din nuci, care este la fel de eficient pentru tuse. Se sparg ușor cu ciocanul 10 nuci ( doar la cât să obțineți o mică fisură) și se pun la fiert în jumătate de litru de apă. Se mai adaugă 10 linguri de zahăr și se lasă să fiarbă la foc mic până capătă consistența și culoare siropului. Acest sirop este foarte bun pentru creșterea imunității și ne scapă de răceală și tuse.

o   Macerat din coji de nucă

Acest tratament în comparație cu ele de mai sus, se prepară din nuci verzi. Se mărunțesc 4 nuci verzi, cu tot cu coajă, și se amestecă apoi cu o lingură de fructe de soc uscate. Se adaugă peste ele două căni de apă se fierb la foc mic, timp de 15 minute. După ce să răcește se îndulcește cu o lingură de miere. Se iau câte trei linguri pe zi, timp de o săptămână.

Sursă