Beneficiile apei cu bicarbonat de sodiu dimineata
Bicarbonatul de sodiu are proprietati antiseptice, antibacteriene si antiinflamatorii puternice, permitandu-i sa intareasca apararea imunitara si sa lupte impotriva efectului agresiv si inflamator al diferitilor agenti patogeni.
Bicarbonat de sodiu pentru probleme digestive
Actiunea sa alcalinizanta reduce nivelul de aciditate din stomac, iar efectul sau tampon ajuta la imbunatatirea procesului de digestie si la tratarea diferitelor tulburari digestive precum balonarea sau flatulenta. In plus, solutia de apa si bicarbonat de sodiu actioneaza ca un bandaj gastric care calmeaza arsurile la stomac si previne refluxul acid si refluxul gastroesofagian.
Cu toate acestea, atunci cand este amestecat cu apa, bicarbonatul de sodiu emite bule de dioxid de carbon (CO2), motiv pentru care eructatiile dupa consum sunt frecvente.
Prin urmare, il puteti adauga in apa de gatit a alimentelor pe care nu le puteti digera sau puteti pregati o solutie pe care o luati dupa mese grele sau imediat ce simtiti disconfort in sistemul digestiv. Se toarna o lingurita de bicarbonat de sodiu intr-un pahar inalt cu apa si se amesteca bine pana cand pulberea se dizolva complet. Lasati sa stea cateva minute pana cand solutia incepe sa se limpezeasca, apoi beti dintr-o inghititura. Efectul sau calmant va fi simtit aproape imediat.
Atentie: consumul de bicarbonat de sodiu nu este recomandat femeilor insarcinate sau care alapteaza, copiilor sub 5 ani si persoanelor aflate sub medicamente.
Datorita continutului ridicat de sodiu, este contraindicat persoanelor care sufera de hipertensiune arteriala, insuficienta renala sau cardiaca.
Alte beneficii ale bicarbonatului de sodiu
Beneficiile bicarbonatului de sodiu nu se limiteaza la sistemul digestiv. Aplicatia sa locala este la fel de eficienta in tratarea mai multor probleme bucale si ale pielii etc. Aici sunt cateva exemple.
Pentru piele:
Topul autoturismelor preferate de români în 2021
Bicarbonatul de sodiu este un mare aliat pentru pielea ta. Este ideal pentru tratarea afectiunilor pielii precum eczeme, infectii fungice, iritatii si mancarimi.
Il poti adauga in apa ta de baie in proportie de 4 linguri sau prepara o pasta amestecata cu apa, pe care o vei aplica direct pe zona de tratat.
Aceasta pudra alba poate fi folosita si ca scrub pe fata sau alte parti ale corpului, pentru a elimina celulele moarte si impuritatile, pentru a inmuia rugozitatile, pentru a lumina pielea .
Pregatiti-va scrubul amestecand bicarbonat de sodiu cu apa sau ulei de cocos, apoi aplicati-l pe piele folosind miscari circulare usoare. Clatiti cu apa curata, uscati si apoi hidratati.
A se face o data pe saptamana.
Pentru par:
Datorita ingredientelor sale active de curatare, bicarbonatul de sodiu va curata perfect parul si va curata scalpul. Absoarbe excesul de sebum si elimina reziduurile de produse chimice de ingrijire a parului, precum si murdaria si praful. Adaugati o lingurita de bicarbonat de sodiu in sampon, apoi aplicati amestecul pe par si pe scalp, masand usor. Lasati sa actioneze 10 minute apoi clatiti cu apa curata.
Cu toate acestea, bicarbonatul de sodiu nu trebuie aplicat pe parul vopsit sau evidentiat, deoarece are proprietati naturale de albire.
Pentru probleme orale:
Ingalbenirea dintilor, carii sau inflamarea gingiilor, bicarbonatul de sodiu este acolo pentru tine! Proprietatile sale antibacteriene va vor ajuta sa eliminati bacteriile daunatoare din cavitatea bucala, sa reduceti inflamatia, sa preveniti acumularea placii si sa luptati cu respiratia urat mirositoare. Pregatiti o apa de gura amestecand o lingura de bicarbonat de sodiu cu ½ pahar de apa, apoi faceti gargara cateva minute inainte de clatire.
De asemenea, o poti stropi pe periuta de dinti inainte de a o folosi, pentru a recapata albul si stralucirea.
Cu toate acestea, efectul sau abraziv va poate slabi smaltul, motiv pentru care nu trebuie sa depasiti una sau doua aplicari pe saptamana.