Alimentul medicament: Scade riscul bolilor nervoase și întărește imunitatea

Alimentul medicament: Scade riscul bolilor nervoase și întărește imunitatea. Medicament bun la toate. Ouăle sunt folosite încă din Antichitate de chinezi și egipteni. Dacă în urmă cu 4.000 de ani, tratau astmul bronșic şi infertilitatea, în prezent, sunt folosite în terapia bolilor renale, în diete și cure de slăbire, afecțiuni hepatice, cardiace și gastrice.

Alimentul medicament: Scade riscul bolilor nervoase și întărește imunitatea

Îmbunătățesc memoria și ajută la fixarea calciului în oase

Chiar şi copiilor le sunt indicate, pentru că întăresc imunitatea şi ajută la fixarea calciului în oase, iar, în timpul examenelor, îmbunătăţesc memoria.

Albușul de ou este o proteină completă, pentru că nu conține nici lactoză, nici colesterol sau alte grăsimi, ci foarte multe vitamine și minerale (niacină, riboflavină, magneziu, potasiu).

Un consum ponderat de albuș reduce cu 60-70% riscul de boli metabolice, care pot deregla buna funcționare a glandelor (hipofiza, tiroida, glandele suprarenale). În plus, conferă o stare de bună dispoziție.

“Conţinutul de acid glutamic din albuşul de ou este o permanentă sursă de vitalitate a scoarţei cerebrale, scăzând riscul de boli nervoase şi de apariţie a psihozei. Acidul glutamic este esenţial în susţinerea tuturor funcţiilor sistemului nervos. Pentru că este puternic alergen, nu este recomandat copiilor mai mici de 2 ani”, precizează medicul nutriţionist Lygia Alexandrescu.

Oul, medicament bun la toate

Gălbenuşul de ouă este cel care conţine colesterol, de aceea nu trebuie să mâncaţi mai mult de două pe zi. Este recomandat celor care suferă de gastrită, ulcer, eneterocolită și alte probleme digestive, dar interzis celor care au litiază biliară, diabetul zaharat, ateroscleroză şi hipercolesterolemie.

Oul nu cade greu la stomac, din contră, se digeră foarte uşor dacă este proaspăt. Cu cât este gătit mai mult, cu atât va fi mai greu de digerat. Oul fiert moale se digeră în întregime după o oră-două, oul fiert tare sau omleta, după trei ore. Medicii recomandă oul fiert tare, mai ales celor care ţin regim alimentar de slăbire, pentru că se digeră mai greu şi amână senzaţia de foame. Ouăle prăjite nu sunt recomandate, conţin compuşi toxici şi sunt greu de digerat.

Sursă