Alimente pe care nu trebuie să le mănânci în mijlocul zilei

Alimente pe care nu trebuie să le mănânci în mijlocul zilei. Unele alimente nu provoacă un val de putere și bine dispoziție, ci o dorință irezistibilă de a dormi, și tocmai acestea sunt cele care este mai bine să nu fie consumate în mijlocul zilei potrivit The Health Site. Portalul de sănătate relatează că pe lista acestor produse se află migdalele, alimentele care conțin carbohidrați rapizi, fulgii de ovăz și babanele.

Alimente pe care nu trebuie să le consumi în mijlocul zilei

Migdale – această nucă este foarte utilă deoarece conține multe vitamine și minerale. Cu toate acestea, conține și un exces de magneziu, care are un efect calmant asupra sistemului nervos, provocând o dorință puternică de a petrece cel puțin câteva minute într-o poziție nemișcată.

Carbohidrații rapizi

Aceștia sunt chiflele, pastele pâinea albă – toate aceste produse nu furnizează energie, ci îi epuizează rezervele. De asemenea, cu cât mâncați mai multe dulciuri sau brioșe în timpul zilei, cu atât mai puternică va fi dorința de a dormi.

Ovăzul conține mult triptofan

O substanță care induce un sentiment de confort, calm liniștit și chiar oboseală ușoară. Așadar, dorința de a trage un pui de somn în timpul pauzei de prânz este total de înțeles dacă ai prefera să mănânci acest aliment la micul dejun.

Bananele

Fructele sunt bogate în potasiu, care este util pentru sistemul cardiac și are un efect benefic asupra activității inimii. Dar, de asemenea, vă puteți „corecta” modelul de somn dacă vă dezvoltați obiceiul de a mânca banane seara. Consumul unei banane înainte de ora 21:00 îmbunătățește semnificativ calitatea somnului și ajută la insomnie, potrivit publicației.

În plus, aceste fructe conțin 6% din necesarul zilnic de acid folic, care ajută la combaterea depresiei.

Dacă mușchii tăi sunt foarte dureroși după un antrenament, acest lucru ar putea indica o deficiență de magneziu în corpul tău. Această substanță se găsește în banane, care poate ajuta la construirea mușchilor, precum și la relaxarea musculară și sinteza proteinelor. În plus, potasiul din banane, vă ajută să vă recuperați mai repede după un antrenament, scrie publicația.

Bananele conțin și triptofan, un micronutrient benefic care ajută la combaterea insomnie, furiei, anxietății și depresiei. Aceste fructe sunt sărace în sodiu și bogate în potasiu, astfel încât bananele au un efect pozitv asupra tensiunii arteriale și, de asemenea, minimizează riscul de atac de cord și accident vascular cerebral.

Fibrele vegetale conținute în banană sunt hrană pentru bacteriile intestinale, acestea sunt importante pentru menținerea sănătății microbiotei. Bacteriile intestinale bune contribuie la creșterea imunității, capacitatea organismului de a ne proteja de viruși și bacterii.

Sursă