Alimentația – Unul din cei mai importanți factori pentru un psihic sănătos. Știai că o alimentație corespunzătoare scade riscul apariției depresiei?

Tratamentul pentru combaterea depresiei poate fi unul destul de complicat, implicând atât terapia sub supravegherea unui medic specialist, cât și prescrierea unor medicamnete antidepresive. Însă un rol important îl are și nutriția, deoarece alimentele consumate pot contribui la îmbunătățirea stării psihice. În cazul în care ai episoade depresive sau un alt membru al familiei suferă din cauza depresie iată ce alimente nu trebuie să lipsească din dieta zilnică.

Consumă alimente bogate în carbohidrați complexi

Este indicat ca la fiecare masă să consumi alimente bogate în carbohidrați complezxi și să elimini alimentele bogate în zahar. Înlocuiește dulciurile rafinate cu alimente bogate în nutrienți, precum fructe proaspete, legume, cereale integrale și iaurturi sărace în grăsimi. De asemenea, redu consumul de cafea, ceai verde, ciocolata cacao și medicamente.

Crește aportul vitaminei B6

Consumă alimente bogate în vitamina B6, precum carne de pui, peste, banane, avocado și legume cu frunze verzi. De asemenea, include în dieta zilnică cel puțin două alimente bogate în acid folic, precum spanac, broccoli, suc de portocale și sfecla mangold.

Fă schimbări treptat

Alege 2 sau 3 schimbări mici pe care ai vrea să le faci și nu te lăsa până când nu veu reuși să duci la bun sfârșit ceea ce ai început. Astfel, vei reuși să duci la bun sfârșit ceea ce ai început. Astfel, vei reuși să obții ceea ce ți-ai dorit pe termen lung și astfel, creierul tău se va obișnui cu schimbările din dieta, fără a provoca dereglări la nivelul organismului.

Mai mult, în perioadele depresive este indicat să iei multivitamine și minerale pentru a completa carentele nutriționale. Nu uita că ceea ce mănânci este o mică parte ce contribuie la combaterea depresiei. Așadar, include în stilul de viață exercițiile fizice, deoarece aută la oxigenarea creierul, elimina stresul și îmbunătățește funcțiile organismului; asigură-te că ai parte de sprijinul celor din jur; evita alcoolul și țigările, cât și medicamentele care îți pot influența în mod negativ starea de spirit.

Sursă