Află cum te poți trata folosind cuișoarele – citește cum poți folosi cuișoarele și ce boli vindecă

Se spune ca un măr pe zi ține doctorul departe, ei bine cam același principiu se aplică la mai multe alimente nu doar la mere.

Pe lângă gustul dulce pe care îl dau preparatelor la care adăugate, cuișoarele sunt bine cunoscute pentru proprietățile lor medicinale. Cuișoarele sunt muguri de flori roz, care nu sunt deschise. Acestea sunt unele dintre cele mai populare condimente din lume.

Ele întăresc sistemul imunitar

Cuișoarele sunt unul dintre cele mai bune alimente pe care le putem ingera pentru suportul imun, deoarece măresc cantitatea de globule albe din organism, ceea ce ne ajută să facem față infecțiilor. Și asta datorită vitaminei C pe care o conțin.

Îmbunătățește digestia

Acestea pot fi folosite ca remediu pentru problemele digestive, deoarece cresc secreția de enzime digestive. De asemenea, reduc grețurile. Să nu mai vorbim că cuișoarele sunt pline de fibre, care promovează sănătatea digestivă și ajută la prevenirea constipației. Cea mai bună modalitate de a trata problemele digestive cu cuișoare este de a le consuma sub formă de pudră sau cu prăjituri de miere.

Ele pot scuti durerile de dinți

Acest condiment are proprietăți anestezice locale. Dacă aveți o durere de dinți, puneți un cățel deasupra dintelui pentru a elimina disconfortul până când puteți ajunge la medicul dentist.

Durerile de dinți și măsele pot fi combătute cu succes prin introducerea unui cuișor în cavitatea măselei cariate, prin mestecarea unui cuișor de 3-4 ori pe zi sau prin masarea dinților și gingiei cu un tampon de vată înmuiat într-un amestec de 15 picături ulei de cuișoare la o lingură ulei de floarea soarelui sau de măsline, Pentru copiii mici, cu erupții dentare, se recomandă masarea gingiilor cu un pansament steril, înmuiat într-o soluție cu 10 picături de ulei de cuișoare la 100 ml apă caldă, având efecte analgezice.

Uleiul eteric de cuișoare intră și în compoziția unguentului Dentocalm, cu proprietăți antiseptice și anestezice în stomatologie, respectiv în dureri dentare, gingivite și alveolite.

În tratarea afecțiunilor digestive cuișoarele și uleiul eternic au efect în combaterea diareii moderate, balonării, flatulenței, indigestiei, gastritei, greței și senzația de vomă, efectele fiind mai pronunțate la bătrâni și la persoanele limfatice, cu poftă de mâncare foarte scăzută.

Forma de utilizare este infuzia preparată dintr-un cuișor pisat și o linguriță de ceai verde la 200 ml apă, se infuzează acoperit 5 minute, se strecoară și se bea câte o cană înainte sau după mese.

Sursă