Grișul de grâul stimulează digestia și imunitatea: Pudră miraculoasă, balsam pentru diabetici
Magneziul și fibrele din griș pot ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge, ceea ce reprezintă o prevenire excelentă o prevenire excelentă a diabetului de tip 2.
Grișul de grâu este considerat una dintre cele mai bogate surse de proteine. De asemenea, este bogat în minerale și vitamine esențiale și are și un conținut foarte scăzut de grăsimi.
Există mai multe motive ce afectează dieta diabeticilor.
1 Indice glicemic scăzut
Motivul pentru care grișul este bun pentru alimentația diabeticilor este legat de prezența unui indice glicemic scăzut. În momentul de față, grișul obținut prin măcinarea grâului din partea mijlocie a bobului are rangul 44, motiv pentru care este considerat un aliment cu indice glicemic scăzut. Ca rezultat, grișul poate scădea nivelul zahărului din sânge, provocând un efect redus asupra nivelului total de glucoză.
Prin urmare, diabeticii ar trebui să iasă în considerare grișul de grâu.
2 Nivelul de fibre
După cum am menționat deja, unul dintre beneficiile grișului este conținutul de fibre. Trei căni de griș ( aproximativ 56 de grame ) conțin aproximativ 2 grame de fibre sau 7 la sută din aportul zilnic recomandat de acest nutrient. Fibrele sunt importante deoarece încetinesc absorția carbohidraților în fluxul sanguin, ajutând la controlul zahărului din sânge după masă. Fiecare diabetic, pentru a-și controla starea, trebuie să consume în mod regulat anumite tipuri de fructe și legume, din care să obțină cantitatea necesară de fibre.
3 Nivelul zahărului din sânge
Se pare că prezența magneziului și a fibrelor alimentare în griș poate ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge. Aceasta este o modalitate excelentă de a reduce riscul dezvoltării diabetului de tip 2. În cazul nutrienților, magneziul este implicat în creșterea controlului zahărului din sânge prin creșterea răspunsului celulei la insulină, care este un hormon care reglează nivelul zahărului din sânge.
4 Sistemul imunitar
Unul dintre beneficiile grișului de grâu este capacitatea sa de a crește imunitatea. Seleniul din granule poate ajuta la creșterea imunității. De asemenea, grișul conține vitaminele B și E, care sunt cruciale pentru întărirea sistemului imunitar și lupta împotriva bolilor.
5 Digestie optimă
S-a demonstrat că grișul este bogat în fibre, ceea ce este un lucru foarte bun când vine vorba de digestie. Drept urmare, grișul ajută la stimularea creșterii bacteriilor intestinale bune și la promovarea digestiei optime, a imunității și a metabolismului. În plus, fibrele din grișul de grâu pot ajuta la prevenirea constipației și a balonării.
6 Acțiune antioxidantă
În mod surprinzător, grișul conține seleniu care acționează ca un antioxidant prin prevenirea oxidării. ADN-ului celulelor și membranelor celulare. Prin urmare, ca sursă de antioxidanți, grișul poate ajuta la protejarea organismului de anumite probleme de sănătate, precum și la întărirea sistemului imunitar.
7 Potasiu
Ultimul beneficiu al grișului de râu pentru diabetici este furnizarea de potasiu. Acest mineral este necesar sănătății musculare, sistemul digestiv, precum menținerea echilibrului din organism.
Sfaturi pentru consumul de griș:
Înainte de a consuma, asigurați-vă că nu sunteți alergic la grâu sau gluten. De asemenea, dacă ați avut anterior reacții adverse consultați imediat un medic. Pe lângă prepararea budincii cu griș, puteți folosi griș și pentru pâine, pizza, biscuiți sau gnocchi.