Ce ar trebuie să mâncăm dimineața, la prânz și seara- Dr. Doru Laza

Doctorul Dorul Laza se numără printre puțini medici din lume ( precum doctorul Pavel Chirilă ) care în alujirea bonavilor țin seama de aspectul duhovnicesc, de învățăturile din Sfânta Scriptură, astfel încât vindecarea să fie completă, și pe plan spiritual.

Este de părerecă Dumnezeu ne-a arătat calea pe care trebuie să urmăm pentru a fi sănătoși. Ne-a dăruit natura cu toate roadele ei binecuvântate, aerul și apa curată, soarele și tot ce organismul are nevoie de a trăi o viață cât mai lungă și sănătoasă.

Trezirea – cât mai devreme

Oamenii longevivi din Ecuador au trei secrete de viață pe care le putem prelua și noi. În primul rând, sunt foarte matinali. Se trezesc devreme, deoarece organismul secretă cea mai mare cantitate de cortizon, esențial pentru energia de care are nevoie pe parcursul zilei.

Mâncatul devreme și culcatul devreme sunt celelalte 2 secrete ale oamenilor care locuiesc în zonele cu cele mai mari rate ale longevități.

Rugăciunea – respirația sufletului

Primul lucru pe care trebuie să îl facem când ne sculăm din somn este să ne rugăm. Pentru că, spune docturul Laza, o zi perfectă este ceea în care ne trezim și ne culcăm cu gândul la Dumnezeu, mulțumindu-i pentru toate darurile Sale gratuite, știute și neștiute.

Apa – esențială dimineața

Al doilea lucru important, pentru corp, este să bem apă. Nu apă minerală, nu sucuri acidulate, nu cafea. Cei care nu beau apă dimineața – și sunt foarte mulți, riscă să facă pietre la rinichi și la vezică, hemoroizi, varice, discopație

Mișcarea fizică

După aceea este bine să facem puțină gimnastică de înviorare ca să ne pregătim pentru actuivitățile pe care urmează să le facem în timpul zilei.

Micul – dejun

Masa de dimineață trebuie să ne ofere combustibil necesar pentru desfășurarea de activităților fizice și mentale din timpul zilei, de aceea ea trebuie să fie cât se poate de consistentă.

Potrivit Sfintei Scripturi, este bine să consumăm cereale ( integrale ) sau semințe încolțite, precum terci de ovăz sau de grâu, orz sau hrișcă. Coliva este foarte sănătoasă și o putem prepara mai des, adăugânsu-i diverse semințe și nuci. Se prepară cu miere și nu cu zahăr, ca să nu ne stricăm oasele.

O linguriță de polen este binevenită, datorită aportului complet de nutrienți.

Se poate servi o cană cu lapte de soia, bogată în proteine și fără pic de colesterol. Ungeți o felie de pâine integrală cu gem natural, fără zahăr.

Dacă vrem să ne păzim pacea sufletului și mintea netulburată, este bine să ne ferim pe cât posibil de știrile din ziare, de la radio sau TV. Doctorul Laza la jigniri și alte provocări negative.

Masa de prânz

Cu 30 de minute înainte de fiecare masă trebuyie să bem apă. Ea trebuiesă fie de izvor, proaspătă, curată, nu din mazine, nu de la robinet. Nu beți apă în timpul mesei sau după masă.

Masa de prânz este importantă și nu trebuie să sărim peste ea. Putem începe cu o salată cu ulei de măsline. Este indicat ca după masă să facem o plimbare ușoară, ca să nu dezvoltăm hernie.

Masa de seară

Cina trebuie să fie cât mai ușoară. Ultima masă a zilei trebuie servită înainte de ora 19:00. Ideal ar fi să mâncăm crudități, salate, fructe sau chiar sucuri de fructe ori legume, seara ne putem concetra pe activități mai importante, precum citirea Sfintei Scroturi, care ne poate aduce nu numai un somn liniștit, ci și multă înțelepciune..

Sursă