9 proprietăți medicinale ale rodiei și modul de preparare pentru rezultate bune.
Beneficiile rodiei
1. Activează hormonii
Uleiurile conținute în semințele de rodie restabilesc perfect echilibrul hormonal din organism. De aceea, se recomandă consumul de semințe de rodie, mai ales în caz de perioade dureroase, dureri de cap sau menopauză.
2. Insulina naturală
Fructele de rodie sunt unul dintre puținele dulciuri care sunt nu numai acceptabile, ci și utile pentru diabetici. Consumul de doar o jumătate de linguriță de suc de rodie de 4 ori pe zi înainte de mese poate reduce semnificativ nivelul zahărului din sânge.
3. Crește hemoglobina
Rodia este cunoscută de mult timp ca fiind cea mai bună modalitate de combatere a anemiei . Pentru persoanele care suferă de anemie, este suficient să consumați suc de rodie diluat 0,5 căni de 3 ori pe zi cu 30 de minute înainte de mese timp de 2 luni.
4. Dezinfectează gura și gâtul
Cu dureri în gât, faringită, precum și stomatită, este util să clătiți gâtul și gura cu un decoct apos de coajă de rodie sau suc de rodie. Taninele ameliorează durerea, iar acizii organici distrug infecțiile.
5. Scăderea tensiunii arteriale
Semințele de rodie sunt un adevărat cadou pentru pacienții hipertensivi, deoarece scad foarte ușor tensiunea arterială fără a provoca efecte secundare asupra corpului. Iar membranele de rodie, uscate și adăugate în ceai, vor ajuta la calmarea sistemului nervos, la eliminarea anxietății și la stabilirea somnului de noapte.
6. Ameliorează inflamația Un
decoct de coji de rodie este foarte util pentru diferite boli inflamatorii (rinichi, ficat, urechi și ochi, articulații, organe ginecologice) .Pentru a o prepara, trebuie să turnați 2 lingurițe de coji zdrobite cu 1 pahar de apă fierbinte, se fierbe într-o baie de apă timp de 30 de minute, se strecoară, se stoarce și se diluează cu apă fiartă. Este necesar să luați un astfel de decoct de 50 g de 2-3 ori pe zi cu 30 de minute înainte de mese.
7. Îndepărtează radiațiile
Sucul de rodie este un element indispensabil al dietei tuturor celor care lucrează cu izotopi radioactivi sau trăiesc într-o zonă cu radiații ridicate.
8. Agent antihelmintic puternic
Coaja de rodie coaptă conține alcaloizi peltierin, izopeltierin și metilizopeltierin, care au un puternic efect antihelmintic. Pentru a scăpa de viermi , infuzați 40-50 g de coajă mărunțită în 400 g de apă rece timp de 6 ore, apoi fierbeți până la jumătate lichidului nu se va evapora. Se strecoară bulionul răcit și se bea timp de o oră în porții mici. După o oră, beți un laxativ, iar după 4-5 ore dați o clismă.
9. Remediu pentru diaree
Cojile de rodie și fructele sunt astringente, deci sunt utilizate împotriva diareei, colitei și enterocolitei. Pentru adulți, se recomandă să luați un vârf de coajă de rodie uscată, mărunțită, de 3 ori pe zi după mese și, în acest scop, este suficient ca copiii să dea suc proaspăt stors diluat în jumătate cu apă. În caz de diaree infecțioasă, polifenolii conținuți în coaja de rodie reduc în mod eficient creșterea bacilului dizenter și a altor agenți patogeni.
Rodia este unul dintre cele mai sănătoase fructe de pe Pământ. A fost cunoscut din cele mai vechi timpuri. Există chiar referiri la el în Biblie. Acum știi să te bucuri cu folos de acest minunat dar al naturii.