Sucul de gulie are proprietati tonice, remineralizante, alcalinizante, antioxidante si anticancerigene.
Asadar, gulia contribuie la reducerea colesterolului rau din sange, favorizand sanatatea sistemului cardiocirculator.
Faptul ca are un continut scazut de colesterol o face sa fie excelenta si pentru sanatatea inimii. Gulia contine nutrienti esentiali care ajuta la reglarea tensiunii arteriale fara a cauza vreun rau organismului. Consumati suc de gulie dupa ce va efectuati exercitiile fizice, iar efectul va fi unul revigorant.
Gulia face parte din aceiasi familie cu varza si broccoli, legume bogate in minerale si antioxidanti. Contine foarte mult calciu, vitamina C, fosfor, magneziu, potasiu, fier, mangan, cupru, fibre, proteine, vitamina B9 si B6.
Suc de gulie este recomandat persoanelor anemice cu deficit de calciu si copiilor rahitici sau aflati in perioada de crestere. Are proprietati tonice, remineralizante, alcalinizante, antioxidante si anticancerigene.
Suc de gulie este benefic pentru remineralizarea oaselor si a dintilor, reducerea aciditatea din organism, pentru reducerea durerilor musculare si a carceilor, pentru curatarea pielii problematice (acnee si eczeme), pentru cei cu probleme cardiovasculare, diabeticilor, dar si celor care vor sa slabeasca.
Preluat: https://sfaturi-idei-si-povesti-despre-viata.ro/