Leacuri de la mănăstiri pentru bolile sezonului rece
Leacuri de la mănăstiri pentru bolile sezonului rece
Pentru dureri în gât, monahiii ruși preparau un remediu din sfeclă roșie și oțet de mere natural. Rade o sfeclă de 250 de grame. Adaugă o linguriță de oțet. Amestecă și lasă să stea timp de 20 de minute. Strecoară lichidul cu ajutorul unei bucăți de tifon. Bea lichidul rămas, câte o linguriță din trei în trei ore.
Leacuri din mănăstirile noastre – Maica Justina Bujor.
Pentru dureri în gât, poţi face gargară cu 15 picături de ulei de muşeţel în 200 ml de apă. Ajută la dezinfectare locală şi la eliminarea bacteriilor. Mai poți bea ceai de soc (o linguriţă la 200 ml), cu înghiţituri mici. Pentru dureri mari în gât, răguşeală, amigdalită, nalba mare este soluţia cea mai bună. Se pun la fiert 20 g de rădăcină în 200 ml de apă rece şi se lasă să clocotească 10 minute.
Ceaiul se foloseşte călduţ, nu fierbinte
Ciuboţica-cucului este indicată în bronşite, pneumonii, laringită, faringită, amigdalită, viroze respiratorii. Ajută şi în cazul de astmul bronşic.
Siropul de brad sau de pin să fie nelipsite din bucătăria ta în această perioadă a anului, întrucât ajută la tratarea problemelor respiratorii. Acesta se bea ca atare sau diluat în apă – trei lingurițe pe zi pentru copii și 4-5 linguri pentru adulți de la 14 ani în sus.
În caz de gripă, te poţi trata cu tinctură de cătină, echinaceea, soc şi creţuşcă. Socul şi creţuşca sunt contraindicate femeilor însărcinate sau care alăptează.
Fructele de cătină sunt un foarte bun stimulator al imunităţii organismului. Conțin substanțe antioxidante și ajută corpul să elimine radicalii liberi, atât de dăunători pentru corp. Este indicată o cură de trei săptămâni cu tinctură de cătină (o linguriță în 100 ml de apă, administrată de trei ori pe zi), după care se fac două săptămâni de pauză. Apoi, se poate relua. Mai sunt indicate tincturile de echinaceea, gălbenele sau lemn dulce, care se vor administra la fel. Siropul de cătină este şi el foarte eficient pentru imunitate. Poate fi băut diluat cu apă, după gust, de două ori pe zi, dimineaţa şi la prânz. Seara, este contraindicat pentru că poate provoca insomnii. Uleiul de cătină este şi el bun pentru a preveni răcelile şi alte neplăceri aduse de sezonul rece. Se ia câte o linguriță înainte de masă cu o jumătate de oră. Dacă ţi se pare greţos, bea imediat puţin suc de lămâie,” spune Maica Justina Bujor.
Preluat: https://sfaturi-idei-si-povesti-despre-viata.ro/