Varza roșie ține infecțiile departe. Conține o mulțime de vitamine

Pentru că este bogată în antioxidanţi, varza roşie poate preveni răcelile, infecţiie bronşice şi pulmonare. În caz de febră, sucul obţinut din ea îţi este de mare ajutor. De asemenea, foarte important de precizat este că unii compuşi din varza roşie împiedică transportul colesterolului către vasele de sânge şi către ţesuturi.

Varza roşie conţine substanţe cu efecte stimulatoare pentru sistemul nervos central, care intensifică procesele de regenerare din organism, fiind astfel un remediu naturist împotriva stresului şi oboselii. Pentru tratarea ulcerului, se recomandă sucul de varză roşie, deoarece conţine glutamină, un aminoacid esenţial pentru buna funcţionare a organismului.

Administrată extern, sub formă de comprese, este un remediu excelent în tratarea durerilor reumatice. Foile de varză se zdrobesc şi se pun direct pe locul afectat, înfăşurate cu un tifon subţire, aşa încât să nu cadă. Se repetă de 2-4 ore pe zi, după care zona tratată se lasă să se usuce la aer. De regulă, varza roşie folosită extern are efecte antiinflamatoare şi antialergice mai puternice decât cea albă.

Este un aliat de nădejde în curele de slăbire datorită proprietăţilor diuretice. Cu un conţinut caloric scăzut, reglează digestia şi ajută în procesul de pierdere a greutăţii. În plus, este un remediu excelent împotriva constipaţiei, iar zeama de varză consumată regulat elimină în mod eficient toxinele, conform www.alegesanatos.ro.

Varza murată, la fel ca toate alimentele fermentate, este o sursă extraordinară de probiotice. Studiile arată că persoanele care o consumă frecvent au un risc mai mic de a suferi de cancer. 

Dacă o consumaţi crudă, sub formă de salată, aveţi toate şansele să nu dezvoltaţi vreo boală de ficat. Dacă deja sunteţi suferinzi, varza roşie crudă are un rol important şi în tratarea acestor boli. 

Mai mult, o cură cu suc proaspăt de varză roşie, din care se bea câte un litru pe zi, contribuie la stoparea dezvoltării tumorilor cancerigene. Această acţiune antitumorală se datorează pigmenţilor pe care îi conţine.