Cât de des trebuie să uzi roșiile în teren deschis
Udarea roșiilor în teren deschis nu este o procedură atât de ușoară pe cât ar putea părea la prima vedere. Această chestiune are propriile particularități și nuanțe. Roșiile iubesc cădura și lumina soarelui, dar nu și căldura!
Frecvența udării
Frecveța udării plantelor de tomateîn teren deschis depinde de cât de repede se usucă. Trebuie udată din abundență, o dată pe săptămână – acest lucru va fi suficient, cu condiția să nu plouă. Dacă există precipitații, trebuie să faceți acest lucru mai rar. Ar trebui să existe suficient lichid în sol după momentul legării și până când roșiile se opresc din umplere. Dacă nu udați roșiile în teren deschis la timp, acestea vor fi mici și, chiar mai rău, pot cădea cu totul de pe ovare. Nu trebuie udate des, dar principalul lucru este să o faci corect.

Și când roșiile s-au dezvoltat și au crescut, lipsa de umiditate din ele poate duce la crăparea lor.
După plantare, roșiile nu trebuie udate des.
În teren deschis, nu este nevoie să udați des. Ar fi corect să faceți asta mai rar, dar cu multă apă. Aceasta este regula principală care trebuie respectată imediat după plantare. Dar dacă o faci des și în porții mici, acest lucru nu este corect și, în plus, o astfel de udare poate avea un efect negativ asupra fructelor.
Dacă este cădură extremă în timpul zilei, este mai bine să udați roșiile după ce căldura diminuează, literalmente înainte de apusul soarelui. Deoarece noaptea lichidul este bine absorbit de sistemul radicular al plantei.
Poți spune cu ochiul liber dacă planta are suficientă umiditate, uitându-te la aspectul ei. Dacă există o deficiență, frunzele se vor întuneca și se vor ofili. Când fructele încep să se lege cantitatea de apă pentru udare va trebui crescută.
Cea mai bună metodă de udare
Indiferent câte videoclipuri ai viziona despre plantarea, cultivarea și îngrijirea roșiilor, nimic nu va fi mai ușor decât să citești articolul. După ce ați plantat roșiile în teren deschis, cea mai bună metodă de a le uda este irigarea prin picurare.

Această metodă este foarte ușor de configurat cu propriile mâini. Sticlele de plastic îți vor face viața mai ușor. Utilizarea acestei metode crește randamentul culturilor. De asemenea, are un efect benefic asupra conservării fructelor și plantelor de putregaiul apical. Ar fi corect dacă ați adăuga literalmente două sau trei de cenușă la zece litri de lichid în apă pentru irigații. De asemenea, pentru a asigura o recoltă bună, puteți presăra cenușă pe pământ în jurul plantelor.
Dacă găsiți o crustă tare la suprafața solului, asigurați-vă că o slabiți imediat. Acest lucru se întâmplă adesea după udări abundente sau după o ploaie torențială. Și dacă există mulci de la iarba cosită pe pământ lângă plantele tale, atunci nu este necesar să slăbești solul de fiecare dată.
La udare, jetul de apă trebuie direcționat spre locul la plantare, adică sub rădăcină. Nu îndreptați lichidul pe frunze sau fructe în nicio circumstanță. Dacă picături de apă rămân pe frunze, acest lucru va duce la deteriorarea acestora. Drept urmare, sporii de mană târzie pot germina.

Apa de la robinet este foarte dură și poate afecta pH-ul și temperatura solului. De asemenea, puteți uda dimineața, principalul lucru este să monitorizați temperatura apei.
Ce apă să folosiți pentru udare
Un rol important joacă și felul de apă cu care să udăm roșiile. După ce plantați plantele în teren deschis, udați-le în fiecare săptămână, o dată sau de două ori. O cantitate suficientă este de aproximativ cinci litri pe tufiș. Cea mai ideală opțiune pentru udarea roșiilor este apa de ploaie.
Grădinarii recomandă infuzarea apei pentru irigații în recipiente, apoi adăugarea de îngrășăminte sub formă de gunoi sau buruieni. Acest lucru va face apa mult mai moale.