Dacă ai probleme cu glanda tiroidă trebuie să eviți aceste 5 alimente
Glanda tiroidă este cea mai mare glandă endocrină din corp și prezintă doi lobi conectați. Ptoblemele cu glanda tiroidă sunt destul de serioase și trebuie tratate corespunzător.
Așadar, în cazul în care vă confruntați cu probleme ale glandei tiroide, nu recomandăm consumul a următoarelor alimente:
1. Mâncărurile prăjite
Alimentele prăjite sunt bogate în grăsimi trans. Grăsimile trans blochează efectele medicamentelor care tratează afecțiunile glandei tiroide. Cel mai bine este să excludeți definitiv mâncărurile prăjite din alimentație. Prăjelile au un impact negativ asupra producerii hormonilor tiroidieni.
2. Soia
Dacă suferiți de afecțiuni ale glandei tiroide, aveți nevoie să consumați soia numai în cantitate moderată.
Dacă suferiți de hipotiroidie și luați medicamente în acest sens, soia poate afecta beneficiile medicamentelor. Este recomandat să așteptați cel puțin 4 ore după ce ați luat medicementele pentru glanda tiroidă, îaninte de a consuma soia.
Veți permite în acest fel fiecare substanță să fie absorbită de către organism.
3. Gluten
Glutenul conține gliadina, o proteină complet străină corpului omenesc. De aceea, în momentul consumului de gluten, sănătatea glandei tiroide este supusă unui anumit risc.
Tiroida prezintă o enzimă care este foarte similară gliadinei – transglutaminaza, așa că, atunci când consumați gluten, sistemul imunitar atacă gliadina, însă atacă și transglutaminaza.
Cele două având similarități, organismul nu se poate distinge și le respinde pe amândouă deopotrivă. Glanda tiroidă poate suferi și 6 luni după consumul de gluen.
În cazul în care suferiți de o boală autoimună a glandei tiroide, vă recomandăm să vă faceți regulat un screening de boala celiacă și de intoleranța la gluten.
4. Zahăr
Evitarea produselor care conțin zaar, mai ales a produselor care conțin zahar rafinat este oligatorie pentru menținerea unui nivel echilibrat al zaharului din sânge și pentru cei care suferă de afecțiuni ale glandei tiroide.
Alimentele bogate în zahar afectează funcția pancreasului și cauzează rezistența la insulină, punând astfel în pericol glanda tiroidă și producerea hormonilor tiroidieni..
5. Cafea
Dacă glanda voastră tiroidă nu este sănătoasă, atunci cafeaua ar trebui să fie ultima alternativă de dimineață. Consumul unei cantități mici de cafea nu este neapărat unul periculos, însă cafeaua poate afecta glandele suprarenale atunci când se face abuz.
Mai jos, vă recomandăm câteva plante care ajută în menținerea sănătății glandei tiroide:
Semințe de in
Semințele de in reprezintă una din cele mai accesibile soluții pentru tratarea problemelor cu tiroida. Acestea ajută digestia, fiind bogate în fibre, prevenind astfel constipația și riscul dezvoltării cancerului de colon. O linguriță de semințe de in consumată zilnic ajută la menținerea sănătății glandei tiroide.
Ghimbirul.
Este cunoscut faptul că ghimbirul este benefic pentru digestie și pentru tratarea durerilor de articulații. Însă știai că este excelent și pentru tratarea problemelor e tiroidă?
Fie că este adăugat de mâncare sau consumat sub formă de ceai, ghimbirul asigură mineralele de care are nevoie glanda tiroidă pentru a funcționa corespunzător: potasiu, magneziu și zinc.
Iată cum o mențineți sănătoasă!
Urzicele.
Asemenea algelor marine, urzicile asigură necesarul de iod pentru buna funcționare a glandei tiroide. Ceaiul de urzici este cea mai bună metodă de tratare a hipertroidismului și a hipotiroidismului.
Lemnul dulce
Alege această plantă dacă ai o tiroidă hipoactivă, deoarece te ajută să scapi de oboseală, unul din simptomele hipotiroidismului. De asemenea, lemnul dulce reduce riscul dezvoltării cancerului de tiroidă.
Primula
Uleiul de primula (Evening Primrose Oil) este cel mai des folosit pentru tratarea sindromului premenstrual și a simptomelor menopauzei. Totodată, această plantă este folosită și pentru tratarea hipotiroidismului și a simptomelor asociate acesteia, inclusiv căderea părului și menstruația abundentă.
Algele marine
Algele marine sunt ideale pentru persoanele care sugeră de hipotiroidism, datorită conținutului ridicat de iod, un mineral important pentru sănătatea tiroidei. Consumul de alge marine asigură necesarul de iod pentru buna funcționare a tiroidei.
Echinacea
Cunoscută pentru faptul că întărește sistemul imunitar, echinacea este, de asemenea, recomandată pentru tratarea hipertiroidismului.
Rădăcina plantei are un efect asupra glandei, prin urmare este indicat să cumperi rădăcina de echinacea și să o fierbi în apă până rezultă o băutură numai bună pentru tratarea tiroidei.