Cercetări noi: Raiul sau Grădina Edenului s-ar afla în Egipt și nu în Orientul Mijlociu

Un cercetător susține că a descoperit locul unde se afla Grădina Edenului. Iată unde se afla Grădina Raiului, conform teoriilor sale. Un cercetător a descoperit că Grădina Edenului s-ar afla în Egipt și nu în Orientul Mijlociu, așa cum era cunoscut înainte. Potrivit acestuia, copacul vieții s-ar fi aflat unde este piramida din Giza astăzi.

Potrivit Daily Mail, Konstantin Borisov, inginer în informatică, a descoperit că cele patru râuri care înconjurau grădina în care se aflau Adam și Eva, fiind vorba de Eufrat, Gihon, Tigru și Indus sunt defapt Nilul, Eufrat, Tigru și Indus.

În urma examinării unei hărți din anul 500 î.Hr., devine clar că cele patru râuri care se formează din Oceanus sunt Nilul, Tigru, Eufrat și Indus”, a scris acesta în 2024 în revista Archeological Discovery.

Cu toate acestea, nu există dovezi clare care să ateste existenșa acestei grădini, cei care au învățat la școală despre Eden spun că se afla în Irak deoarece pe acolo trec râurile Tigru și Eufrat, potrivindu-se descrierilor din Biblie. Locația Gihonului și Indusului nu este încă cunoscută.

Borisov a consultat o gamă variată de surse, de la texte din Grecia antică, biblia, hărți medievale și însemnări ale primilor istorici. Acesta a integrat și simbolismul mitologic, analiza geografică și teorii moderne, precum cea a lui Oceanus, pentru a-și susține reinterpretarea privind posibila locație a Grădinii Edenului.

„Numele celui de-al doilea râu este Gihon; este cel care traversează Ținutul lui Cush. Numele celui de-al treilea râu este Tigru, care traversează estul Asiriei. Cel de-al patrulea râu este Eufrat. Dumnezeu l-a luat pe bărbat și l-a dus în Grădina Edenului pentru a duce obiceiul mai departe”

În antichitate, se credea că există Oceanus, care încercuiește întreaga lume. De asemenea, Borisov a adus în discuție și harta Hereford Mappa Mundi, cea mai mare hartă medievală, care arată o lume încercuită de un râu.

În partea de sus a hărții se află „Paradisul”, sau Edenul, care se află lângă acest râu. Cercetătorul a subliniat că istoricul romano-evreu Titus Iosephus a scris că „grădina primea apă de la un singur râu, care înconjura întreaga planetă, și se despărțea în patru”.

Cercetătorul mai susține că Piramida din Giza se află unde a fost o dată copacul vieții, ale cărui fructe ofereau viață eternă.

Sursă