Când e cel mai bine să mănânci slănină: Dimineața sau seara?

 

Când e cel mai bine să mănânci slănină: Dimineața sau seara? Slănina este recomandată a fi consumată chiar și de persoanele care sunt la dietă. Cu toate acestea, rămâne importantă nu doar cantitatea acesteia consumată, ci și momentul în care este consumată, pentru a nu dăuna stomacului și siluetei, informează Dr. Natalia Bălan

Când este mai bine să mănânci slănină – dimineața sau seara?

„slănina poate fi consumată atât dimineața, cât și seara. Dacă duceți un stil de viață activ, adică dimineața sunteți deja în mișcare, atunci este mai bine să mâncați slănina dimineața. Și vicerversa – dacă nu ați mâncat aproape nimic dimineața și la prânz, atunci puteți mânca puțină slănină la cină”, spune specialistul. Produsul conține o mulțime de vitamine A,D,E, precum și acizi grași saturați, spune specialistul.

Beneficiile consumului de slănină dimineața

Consumul a 10-30 de grame de slănină în acest moment al zilei te va ajuta să obții energia de care ai nevoie pentru a-ți începe ziua. În plus, stimulează producția de bilă pentru o digestie mai bună.

„De asemenea, puteți mânca slănina dimineața înainte de activitatea fizică, de exemplu, antrenamentul în sala de sport. În bolile cronice, acest mic dejun, precum și pentru persoanele cu obezitate, ateroscleroză, boli hepatice, pancreatită cronică și tulburări ale metabolismului colesterolului. Mâncați acest produs gras cu ierburi, condimente, legume și proteine vegetale. În primul rând, trebuie să vă ascultați corpul. Unii oameni nu pot tolera gustările prea grase, în timp ce alții, dimpotrivă, suferă foarte mult de la o cină grea”, spune specialistul.

Beneficiile de a mânca slănina seara

Expertul adaugă că unii nutriționiști recomandă includerea slăninei (până la 10g) în cină. Dacă v-ați supraîncărcat organismul în timpul zilei, atunci puteți adăuga acest produs la cină. Cu toate acestea, în acest moment al zilei, puteți mânca numai slănină proaspătă. În același timp, nu puteți mânca alimente afumate sau prăjite la cină.

„Este mai bine să vă consultați medicul înainte de a începe să consumați slănină în mod regulat”, mai sfătuiește specialistul.

Printre cei mai valoroși acizi conținuți produsul în cauză se numără acidul arahidronic – un acid gras polinesaturat care are o serie întreagă de efecte benefice, îmbunătățește funcționarea creierului și a mușchiului cardiac, afectează funcționarea rinichilor ți îmbunătățește compoziția sângelui, eliminând din acesta plăcile de colesterol în exces.

În plus, slănina este o sursă de acizi grași valoroși și esențiali. De exemplu, lecitina, conținută în grăsimea de porc, are un efect benefic asupra vaselor de sânge și membranelor celulare, întărindu-le și făcându-le mai elastice.

Sursă