Cum te ajută bicarbonatul de sodiu în tratarea infecției urinare
Infecțiile urinare sau cistitele, cum sunt denumite în limbaj popular, sunt declanșate de acțiunea unei bacterii asupra tractului urinar.
Principalele semne ale afecțiunii sunt urinările frecvente asociate cu usturimi sau cu dureri.
Boala este întâlnită mai des la femei, dar și la bărbații de vârsta a treia sunt predispuși la ea. Acest tip de infecții apare din cauza faptului ca diferite microorganisme ajung la nivelul aparatului urinar, se multiplică și, în timp, duc la modificări în funcționarea normală a rinichilor și a căilor urinare.
Infecția urinară care durează mai mult de două zile necesită de obicei intervenția medicului.
Netratată, infecția urinară poate infecta rinichii, această problemă transformându-se într-o problemă mult mai gravă. Pentru a preveni o infecție urinară în curs de dezvoltare, încercați să adăugați 1 linguriță de bicarbonat de sodiu la un pahar de apă, deoarece acest lucru va ajuta la eliminarea infecțiilor.
Bicarbonatul neutralizează aciditatea din urină, accelerând procesul de recuperare. Așadar, consumând zilnic 1 pahar de apă cu o jumătate de linguriță de bicarbonat timp de 10 zile, te va ajuta să scapi de infecția urinară.
Alte beneficii ale bicarbonatului
Bicarbonatul de sodiu contra acidității stomacale, indigestiei și dureri în caz de ulcer.
Majoritatea medicamentelor antiacide din farmacii conțin o anumită formă de bicarbonat.
Bicarbonatul de sodiu acționează prin intermediul neutralizării imediate a acidului stomacal, ajutând la calmarea acidității stomacale, a indigestiei și inclusiv a durerii în caz de ulcer. Aceasta proprietate se bazează pe faptul că bicarbonatul de sodiu este un alcalin, deci principiile sale antiacide ajută la îndepărtarea arsurilor de stomac.
De asemenea, bicarbonatul de sodiu mai poate elimina senzația de balonare și flatulența.
Doza recomandată în general este de ½ de linguriță dizolvată complet într-o jumătate de pahar și se ia din două în două ore ( nu trebuie să luați mai mult de șapte jumătăți de linguriță în interval de 24 de ore sau trei lingurițe ½ dacă aveți peste 60 de ani ).
Totuși, această soluție trebuie folosită ca tratament ocazional ( și nu pe termen lung) și trebuie să aveți grijă să nu consumați cantități excesive, deoarece aceasta poate cauza dezechilibre grave de electroliți și acizi.
Bicarbonatul de sodiu contra pișcăturilor de insecte și a eritemului cauzat de iedera sălbatică.
Aplicați o pastă formată din bicarbonat de sodiu și apa pe pișcăturile de insecte pentru a calma senzația de usturime sau mâncărime.
Puteți încerca de asemenea să frecați puțină pulbere uscată pe piele. Bicarbonatul de sodiu este de asemenea un remediu eficient pentru erupțiile cutanate și eritemului cauzat de iedera sălbatică. Bicarbonatul de sodiu ajută la calmarea iritațiilor ușoare, neutralizând toxinele și substanțele iritante de pe suprafața pielii.
Bicarbonatul de sodiu ca deodorant natural
Dacă doriți să evitați parabenii și aluminiul conține din păcate în multe deodorante și antiperspirante din comerț, încercați mai bine un amestec din apa și puțin bicarbonat de sodiu.
Această pastă poate fi un deodorant eficient și natural. Frecați puțin cubțiorile cu acest amestec, iar apoi îndepărtați excesul.
Bicarbonatul de sodiu pentru revigorarea picioarelor obosite.
Dacă aveți picioarele obosite și umflate, adăugați trei linguri de bicarbonatul de sodiu într-un lighean cu apă caldă pentru a va detensiona astfel picioarele. Puteți chiar freca ușor pielea picioarelor cu bicarbonat de sodiu pentru a le și exfolia.
Veți simți în scurt timp efectele de îndepărtare a senzației de picioare grele și umflate. Puteți adăuga chiar și 2-3 picături de ulei esențial de mentă, eucalipt sau lavandă (sau orice alt ulei esențial preferați).