Scapă de mirosurile urâte din casă cu soluții simple și eficiente!
Mirosurile urâte din casă sunt o situație frecventă. Pot să apară ocazional sau să fie persistente. Puțini știu, dar femeile suportă mult mai greu mirosurile neplăcute comparativ cu bărbații, care au un grad de toleranță și adaptare la miros mult mai mare.
Mirosurile urâte din casă sunt stresante, enervante și nu rareori chiar toxice. Află cum scapi de mirosurile urâte din casă cu ajutorul unor soluții simple, eficiente și naturale.
Vă prezentăm în cele ce urmează 8 metode organice de curățat:
1. Haine
Fie că e vorba de hăinuțe de sezon pe care le scoți de la naftalină sau alte obiecte vestimentare mai vechie de care ți-ai amintit, mirosul din șifonier poate fi îndepărtat cu câteva picături de vodcă. În plus, alcoolul va distruge bacteriile acumulate de la ultima purtare. Dacă lași îmbrăcămintea la aerisit, nu va mai rămâne niciun un miros neplăcut.
Soluție radicală:
- Pune vodcă într-o sticlă cu pulverizator și stropește pereții interiori ai șifonierului și hainele. Vodca nu pătează, se evaporă și va antrena toate mirosurile neplăcute.
2. Prosoape
Mirosul statul al prosoapelor se îndepărtează cu lavandă. Fie că folosești esență de lavandă, fie lavandă uscată, acestea sunt foarte eficiente. La fel de bună este și sulfina. Aroma ei te va cuceri și va elimina mirosul neplăcut al hainelor și lenjeriei.
Sfat:
- Folosește esență naturală pe care o găsești în magazinele naturiste și adaug-o în apa de clătire a prosoapelor și a lenjeriei.
3. Chiuveta din bucătărie:
După ce ai spălat vasele pline de grăsime după cină, poate rămâne un miros neplăcut.
Soluție:
- Dă drumul la apă caldă peste coji de portocale sau lămâie, până când acestea își împrăștie aroma.
- O altă soluție este să pui o linguriță de bicarbonat și apoi torni un amestec format din părți egale de apă și oțet alb.
- Această procedură poate fi aplicată pentru toate scurgerile din casă, cel puțin o dată pe săptămână. Nu afectează țevile și le păstrează curate și fără mirosuri neplăcute.
- O sticlă de băutură acidulată cu cola poate fi de ajutor. Toarnă 0,5 litri în gaura de scurgere și nu mai folosi chiuveta timp de 3-4 ore.
4. Congelator:
Șterge interiorul congelatorului cu o bucată de vată sau bumbac îmbibă în extract de vanilie.
Soluție:
- Pune o linguriță de esență (din cea pe care o folosești la prăjituri) într-un litru de apă. Adaugă trei linguri de oțet și șterge bine congelatorul cu această soluție.
- Închide ușa și lasă mirosurile să lucreze pentru o oră, apoi repornește congelatorul.
- Pune în frigider un recipient mic cu bicarbonat de sodiu, care va absorbi toate mirosurile neplăcute. Trebuie schimbat la fiecare 2-4 zile pentru eficiență.
5. Caserole și borcane:
Păstrarea resturilor de mâncare pentru a doua zi este o ideea bună, dar cum scapi de mirosul din interior după fiecare utilizare?
Soluție:
- Lasă recipientele din plastic peste noapte umplute cu apă în care ai pus o linguriță de bicarbonat de sodiu.
- Borcanele din sticlă trebuie spălate într-un litru de apă amestecată cu o linguriță de pudră de muștar.
- O altă soluție este apa cu suc de lămâie sau o soluție diluată de bulion. Clătește cu acestea vasele spălate și apoi limpezește-le cu apă.
Obiceiuri care îți țin casa curată
6. Covor:
Dacă preșurile sau covorul emană un miros mai puțin plăcut, presară bicarbonat de sodiu și lasă câteva ore, apoi aspiră. Covorul va mirosi bine și va fi și mai curat.
7. Beci:
Mirosul închis din beci poate fi eliminat dacă lași peste noapte o ceapă tăiată în două pe o farfurie. Chiar dacă în dimineața următoare vei simți un miros de ceapă, în câteva ore acesta va dispărea și o dată cu el. și celelalte arome neplăcute.
Sfat :
- Tot cu o ceapă lăsată pe farfurie peste noapte poți rezolva mirosurile neplăcute din bucătărie, după ce ai făcut grătar sau după ce ai prăjit pește.
8. Mirosul de cărți vechi:
Dacă mirosul de hârtie veche te deranjează, poți scăpa de această aromă de anticariat dacă vrei arde în casă frunze de dafin.
Soluție:
- Repetă operațiune de câte ori ai nevoie să împrospătezi aerul din casă.
- O lumânare de ceară curată are același efect: curăță aerul de mirosuri neplăcute. Cu condiția să fie ceară curată și să fie supraveghează când arde.
- Frunzele de dafin îndepărtează bine și mirosul de mucegai.
Bucură-te de o casă curată și proaspătă cu aceste metode simple și naturale!