Cum să bei fără să te îmbeți – ghid complet

Cu toții avem prieteni care par să poată bea „tone” de alcool fără să se îmbete, de pară ar fi înzestrați cu vreo super-putere.

Dar ce ne facem noi, ceilalți muritori, când ne confruntăm cu o petrecere unde paharele se umplu și se golesc rapid, iar noi nu suntem la fel de rezistenți?

Ei bine, am decis să vă împărtășesc câteva sfaturi despre cum să savurați alcoolul fără să vă îmbătați (sau cel puțin cum să rezistați mai mult la băutură!). Să începem!

15 sfaturi esențiale pentru a bea fără să vă îmbătați

1. Mâncați bine înainte de petrece: O masă consistentă înainte de a începe să bei alcool îți va oferi solidă și va încetini absorbția alcoolului.

Și nu uitați să ronțăiți gustări în timpul petrecerii pentru a vă menține rezistența la băutură.

Și dacă tot vorbim despre mâncare, probabil că nu sunt singurul care întâmpină dificultăți în utilizarea tacâmurilor la ocazii speciale. Așa că am scris un articol în care explic în ce ordine se folosesc tacâmurile la mesele festive.

2. Nu combinați băuturile: Aceasta este o regulă de aur în lumea petrecerilor! Alegeți o singură băutură pentru toată noaptea și nu vă abateți de la plan.

3. Fumători, atenție la scrum: Scrumul de țigară care ajunge în pahar poate accelera procesul de îmbătare. Fiți atenți la asta!

 4. Nu beți în grabă: Evitați competițiile de băut și nu consumați alcool contra cronometru. Savurați fiecare înghițitură și stabiliți-vă un ritm confortabil – cu cât mai lent, cu atât mai bine.

 

5.  Pauză între shot-uri: Dacă savurați vodka, tequila sau alte băuturi tari în shot-uri, faceți pauze de cel puțin 20 de minute între ele și beți apă în acest timp.

Altfel, există riscul să credeți că ele nu își fac efectul. Dar și-l vor face, însă soțiurile consumate rapid au nevoie de ceva timp să își arate colții.

6. Evitații dulciurile: Consumul de dulciuri în timp ce beți alcool, în special băuturi tar, poate agrava starea de ebrietate.

7. Atenție la șampanie: Dacă se servește șampanie la petrece, nu mai beți nimic după aceea. Este o regulă de bun -simț și vă va ajuta să evitați dureri de cap groaznice a doua zi.

 8. Cafeaua nu e soluția: Consumul de cafea în timpul petrecerii nu vă va salva de la o beție în toată regula. Nu vă lăsați înșelați de aparentul boost de energie pe care ea pare să îl ofere!

9. Fericiți-vă de cocktailuri și combinații dulci: Băuturile prea dulci pot deveni grețoase în exces și vă pot cauza rău. Savurați-le cu moderație și alternați cu alte băuturi mai puțin dulci.

10. Alegeți băuturi cu un conținut scăzut de alcool: Optați pentru băuturi cu un procent mai mic de alcool, cum ar fi berea sau vinul, în loc de băuturi tari precum whisky sau vodcă.

11. Hidratați-vă constant: Asigurați-vă că beți apă în mod regulat între paharele de alcool. Acest lucru ajută la diluarea alcoolului în organism și previne deshidratarea.

12. Stabiliți-vă un ritm: Încercați să limitați consumul de alcool la maxim un pahar pe oră. Acest ritm permite organismului să metabolizeze alcoolul într-un mod mai eficient.

13. Evitați băuturile carbogazoase: Băuturile carbogazoase, cum ar fi apa minerală / sifonul sau cola, pot accelera absorbție alcoolului în sânge.

Alegeți să combinați alcoolul cu băuturi non- carbogazoase, precum sucuri naturale sau apă plată.

14. Învățați să refuzați politicos: Dacă simțiți că ați băut suficient, nu vă simțiți obligați să acceptați orice pahar vi se oferă. Învățați să refuzați politicos și vă mențineți în limitele pe care vi le-ați propus.

 15. Distrați-vă și socializați: Concentrați-vă pe conversații și activități distractive în loc să faceți din băut scopul principal al petrecerii. Astfel, veți fi mai puțin tentați să consumați alcool în exces.

Beți cu măsură: Adevărul este că singura modalitate de a bea fără a te îmbăta este să consumi alcool cu moderație – sau să nu bei deloc. Alegeți calitatea în locul cantității și veți avea o seară mult mai plăcută.

Concluzie

Aplicând aceste sfaturi, veți putea savura alcoolul la petreceri fără a vă îmbăta sau a avea dureri de cap a doua zi.

În cele din urmă, scopul petrecerilor este să ne distrăm și să ne bucurăm de compania celor dragi, nu să ne trezim cu mahmureală de neuitat.

Sursă