5 Secunde de presiune asupra acestor puncte și un rezultat uimitor

 

Ni se  întâmplă tuturor ca, din senin, să fim loviți de o durere cruntă, să ni se fi pus vreun junghi sau, pur și simplu, să fim cuprinși de o stare de oboseală cronică. Nu suntem mașini, ci suntem oameni astfel încât nu e posibil să ne simțim grozav întotdeauna.

Câteodată însă putem să dăm un mic impuls organelor noastre ca să funcționeze în parametri normali, iar starea de bine să revină.

Există o metodă interesantă și neconvențională prin care îți poți asigura buna funcționare, respectiv sănătatea organelor, ajutându-te să te simți revitalizat. Metode implică folosirea cleștilor de rufe și prinderea lor în punctele strategice pe toată lungimea lobului urechii.

 

De ce în mod special pe lobul urechii?

Specialistul în reflexologie Helen Chin Lui explică: „Fiecare ureche conține o hartă reflexă a corpului și este bogată în terminații nervoase, respective multiplii conectori la sistemul central nervos”.

Pe lungimea lobului urechii sunt 6 puncte cheie care au legătură cu diversele organe sau regiuni ale corpului. Prinde un clește de rufe pe oricare punct dorești și bucură-te de beneficiile aduse sănătății tale,

Parte de sus a urechii

Partea cea mai de sus a urechii tale are o conexiune directă cu spatele și umerii. Aplicând presiune pe acest punct timp de un minut în fiecare zi, vei ajuta la reducerea tensiunii în aceste regiunii.

Partea de sus a curburii urechii

Acest punct de pe ureche este conectat cu organele tale interne. Dacă simți vreo vulnerabilitate internă sau pur și simplu o stare de disconfort, prinde un clește de punctul acesta pentru a reduce starea de disconfort sau de durere. Este însă doar o alternativă de moment, dacă starea de disconfort sau durerea se menține,  este necesar însă o vizită la doctor pentru a determina cauza problemei.

Partea de mijloc superioară a urechii

Această parte a urechii este strâns conectată cu încheieturile. Aplică presiune pe punctul acesta pentru a ușura durerea sau senzația de imobilizare a încheieturilor („înțepeneala”) provenită spre exemplu de la lucrul la calculator timp de mai multe ore.

Partea de mijloc inferioară a urechii

Aplicând presiune pe acest punct o să-ți aducă o eliberare a sinusurilor și a zonei gâtului. Procedura poate fi extrem de folositoare pentru un somn de bună calitate atunci când ai gâtul sau nasul blocare după o răceală.

Punctul de deasupra lobului urechii

Această zonă este asociată cu digestia. Aplicând un clește de rufe în această zonă vă poate ajuta la reducerea durerilor digestive sau de stomac. Puteți folosi metoda aceasta și pentru a preveni, de asemenea disconfortul provocat de balonare, de exemplu.

Partea inferioară a lobului urechii

Acest punct este conectat cu inima și capul. Presiunea aplicată aici poate ajuta la îmbunătății inimii, precum și la reducerea unei migrene.

Sursă