Care este leguma minune cu rol antianemic, potrivit Dr. Mihaela Bilic. Are multiple întrebuințări, proprietăți antioxidante și antiinflamatorii

Dr. Nutriționist Mihaela Bibilic a dezvăluit care este leguma cunoscută ca fiind „minune” datorită rolului său antianemic și a beneficiilor sale multiple. Această legumă este recomandă inclusiv pentru cei care doresc să slăbească și poate fi consumată și de persoanele cu diabet. Sfecla roșie, așa cum a subliniat medicul, are un conținut caloric de 47cal/100 grame și poate fi benefică și pentru cei care își doresc o schimbare în alimentație. Totuși, există anumite situații în care trebuie evitat consumul excesiv de sfeclă roșie, precum în cazul celor cu predispoziție la calculi renali sau gută.

Conform dr. Mihaela Bilic, sfecla roșie este o legumă de sezon cu numeroase beneficii pentru sănătate. Aceasta este recunoscută pentru efectul său detoxifiant și anticancerigen, fiind un ingredient esențial în prepararea borșului rusesc. Cu un indice glicemic scăzut și un conținut ridicat de fibre, sfecla roșie poate fi inclusă în dietă și de către persoanele diagnosticate cu diabet sau probleme cu constipație. De asemenea, sfecla roșie stimulează tranzitul intestinal și ajută la reducerea absorbției colesterolului din alimente. Cu toate acestea, se recomandă precauție în consumul excesiv de sfeclă roșie în cazul celor cu predispoziție la gută sau calculi renali, deoarece conține o cantitate semnificativă de oxidați.

Sfecla roșie, o legumă de sezon cu multe beneficii pentru sănătate. Sfecla roșie este ingredientul principal din faimosul borș rusesc și a devenit celebră în anii 50 pentru efectul detox și anticancer. Condamnată pe nedrept că ar conține mult zahăr, sfecla roșie are doar 47cal/100g și este prietena siluetei”.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a subliniat că sfecla roșie este o alegere excelentă pentru menținerea sănătății, fiind bogată în antioxidanți, acid folic, minerale precum potasiu, calciu, magneziu și fier, betacaroten, vitamina C, zinc și seleniu. Consumul regulat de sfeclă roșie poate contribui la creșterea imunității, reducerea tensiunii arteriale, îmbunătățirea performanței sportive și detoxifierea organismului. Pigmenții din sfeclă roșie, responsabili pentru culoarea sa roșie-violet, au proprietăți antitumorale, antiinflamatorii și antioxidante.

Concluzie

Sfecla roșie este o legumă versatilă și benefică pentru sănătate, recomandată de dr. Mihaela Bilic pentru multiplele sale proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și antianemice. Cu toate acestea, este important să se consume în mod echilibrat și să se evite excesul în anumite situații de sănătate precară.

Sursă