Ce trebuie să faci neapărat cu mazărea înainte de a o pune în salata de boeuf. Marii bucătari așa procedează mereu

 

Suntem în perioada în care gospodinele pregătesc cele mai delicoase preparate. Încă de pe vremea când eram copii, ne aducem aminte de bunătățile făcute de mama. Nu lipsea, de pe masa de Crăciun și Revelion, celebra salată de boeuf.  Dar, și în cazul acestui preparat tradițional există câteva trucuri. Unul din acestea vorbește despre ce trebuie să faci neapărat cu mazărea înainte de a o pune în salata de boeuf. Citește în continuare și află și tu care este acest truc.

 Salata de boeuf, nelipsită de Sărbători


Salata de boeuf este o salată de cartofi tradițională românească. Numele sună franțuzesc, dar este de fapt de origine rusă, unde este cunoscută sub numele de salată Olivier (salat Olivje). A fost inventată în anii 1860 de bucătarul belgian Lucien Olivier, care lucra la muzeul Hermitage din Rusia.

 Inițial se făcea cu carne de vită, dar acum se face cu orice se găsește la îndemână. Se poate folosi pui, curcan, șuncă sau chiar hot-dog. Rețeta variază de la o familie la alta și de la o regiune la alta, dar ceea ce rămâne constant este folosirea cartofilor și a legumelor rădăcinoase, precum și faptul că toate ingredientele sunt tăiate mărunt.

Salata este adesea decorată în mod elaborat cu bucățele de legume, în mod tradițional murate, și ouă fierte tari. Împodobită sau nu, este o salată foarte gustoasă, care poate fi servită ca parte a unui aperitiv sau ca fel principal. Așa cum spuneam în introducere, acest preparat ni-l amintim de pe vremea copilăriei, fiind nelipsit de pe masa de Crăciun sau Revelion.

 Dar, ca orice preparat, și salata de boeuf are câteva trucuri pentru deveni un preparat delicios. Pe lângă carne, cartofi și ouă, la prepararea ei se folosesc și legume, printre care și celebra mazăre. Dar, atenție!, este important să știi ce trebuie să faci neapărat cu mazărea înainte de a o pune în salata de boeuf.

Trucul folosit la mazăre pentru a avea o salată excepțională
Mazărea este o legumă nelipsită din rețeta pentru o salată de boeuf excepțională. Asta nu înseamnă că restul ingredientelor nu sunt importante. Dar, în cazul acestei legume, bucătarii experimentați spun că este necesar ca leguma să fie dată de cel puțin două ori în clocot pentru a fi bună de adăugat a salată. Așa că, dacă nu știai acest truc, acum l-ai aflat. În ceea ce privește rețeta de salată de boeuf, nu cred că mai este nevoie să o scriem, dar îți enumerăm ingredintele necesare pentru acest preparat delicios, după cum urmează:

 Ingrediente

  • 10 cartofi;
  • 2-3 bucăți de păstârnac
  • 2-3 morcovi mari care au fiert în supa de pui
  • 500 g piept de pui fiert în supă sau 500 g de carne de vită fiartă
  • 1 borcan de castraveți în oțet
  • 1 borcan de gogoșari în oțet
  • 250 g mazăre la conservă
  • Măsline și câteva felii de gogoșari în oțet pentru decor
    sare și piper.

Acum că ai aflat ce e trebuie să faci neapărat cu mazărea înainte de a o pune în salata de boeuf, îți urăm baftă la gătit și Poftă bună!

Sursă