Ce trebuie să mănânci dacă ți se rup unghiile și ai probleme cu somnul

 

Ce trebuie să mănânci dacă ți se rup unghiile și ai probleme cu somnul

Probleme glandelor suprarenale pot afecta sănătatea părului, a unghiilor și pot cauza probleme cu somnul.

Glandele suprarenale sunt situate deasupra rinichilor și sunt glande endocrine. Aceste glande sunt răspunzătoare pentru câțiva hormoni, cum ar fi steroizii și adrenalina.

Hormonii aceștia sunt foarte importanți întrucât reglează tensiunea arterială, cresc imunitatea și stimulează metabolismul.

În plus, organismul poate face mai ușor față stresului grație acestor hormoni. După cum vedeți, dacă glandele suprarenale suferă, întregul organism suferă.

De multe ori oboseala glandelor suprarenale este greu de diagnosticat deoarece doctorii sunt pregătiți să recunoască în principal boli majore ale glandelor precum: boala Addison sau sindromul Cushing.

Din fericire există și alternative de diagnosticare. O metodă disponibilă este testarea salivei pentru identificarea de cortizol.

Indicatorii oboselii suprarenale sunt:

  • Mintea intetosată, adormită între orele 2 și 4 p.m.
  • Multă energie la ora 6 p.m
  • Depresie ușoară
  • Imposibilitatea de a face față stresului
  • Slăbirea musculaturii
  • Creșterea alergiilor
  • Scăderea libidoului
  • Incapacitatea de a face față la alimente bogate în carbohidrați sau potasiu.

Alte simptome pot include:

Creșterea în greutate (în special în jurul mijlocului) poftele după alimente bogate în proteine sare și grăsimi, nervozitatea, pierderea părului și temperatura scăzută a corpului.

În acest articol vă prezentăm o rețetă naturală, extrem de eficientă pentru a reda sănătatea glandelor suprarenale.

Principalul ingredient îl constituie nucile de Brazilia.

Iată de ce veți avea nevoie pentru pregătirea acestei rețete:

  • Miere naturală – 3 linguri
  • Frunze de pătrunjel (uscate) – o lingură
  • Ghimbir măcinat – 1 lingură
  • Nuci Brazilia – 150 gr
  • Stafide – 2 linguri

Cum se prepară:

Primul pas este să puneți frunzele de pătrunjel și nucile de Brazilia într-un blender și să le blenduiți. Se adaugă apoi stafidele, ghimbirul măcinat și mierea crudă.

Se blenduiesc toate ingredientele până ce se obține o pastă omogenă. Se consumă două lingurițe pe zi din acest preparat, dimineața, înainte de micul dejun, pe stomacul gol.

Urmați tratamentul timp de trei săptămâni. Veți vedea că în acest răstimp veți observa îmbunătățiri în ceea ce privește calitatea somnului, unghiile și părul vor fi mai sănătoase și mai puternice. Întregul organism va fi mai sănătos.

Nucile braziliene

Nucile braziliene sunt o mină de aur în ceea ce privește sursa de seleniu, substanța care ne ajută să luptăm contra cancerului. Partea bună este că doar 2 nuci de Brazilia asigură peste 60% din necesarul zilnic de seleniu, fiind superioare suplimentelor alimentare cu seleniu.

Încercați totuși să nu mâncați un paner de nuci. Nucile de Brazilia – ca de altfel toate soiurile de nuci, ca și alunele etc. au valoare calorică deosebită.

Astfel, 100 de grame de nuci de Brazilia asigură 680 de calorii. Cel mai important lucru pe care ar trebui să-l știi despre selenium este că produce antioxidanți foarte puternici care previne formarea de radicali liberi (care nu ne fac tocmai frumoși, am spune).

Prea mult seleniu cauzează pierderea podoabei capilare sau decolorarea pielii. Pentru a preveni o deficiență, avem nevoie de o cantitate foarte mică de seleniu, pe care ne-o furnizează aceste alune sau o porție de somon.

Persoanele stresate, femeile gravide, bolnavii cronic au nevoie de un aport constant de seleniu. Seleniul este oligoelement pe care organismul nu are capacitatea de a-l sintetiza. Tocmai de aceea suntem obligați să asigurăm necesarul de seleniu din alimentație.

Sursă