Planta pe care e bine să o ai în casă toamna, dar și iarna. Alungă energia negativă, are un miros plăcut și poate fi folosită și într-o mulțime de rețete

 

Ce plantă este bine să o ai în casă în sezonul de toamnă, dar și de iarnă. Are o mireasmă plăcută și se poate adăuga și mâncare.

Cât de utile sunt plantele pentru locuința noastră, dar și pentru noi înșine/însene? Multe dintre ele au proprietăți despre care habar nu avem și trebuie numai decât să le cumpărăm, mai ales dacă sunt bune de adăugat și în diverse preparate.

Planta comestibilă pe care este bine să o ai în casă toamna și iarna

Planta la care facem referire poate fi nu doar un decor plăcut la fereastră sau în bucătărie, ci se și poate consuma. Sub formă de ceai, ca supliment alimentar, tincturi, ulei esențial (care se aplică doar extern, n.r) sau ca soluție pentru creșterea părului.

Dacă v-am stârnit curiozitatea, aflați că este vorba despre rozmarin. De-a lungul timpului, s-au făcut numeroase cercetări asupra lui și s-a descoperit că are și capacitatea de a păstra buna energie într-o locuință. Ține la depărtarea factorii negativi și atrage abundența pe toate planurile.

Rozmarinul aduce belșug într-o casă mai ales în anotimpurile reci, iar de sărbători atrage fericirea. În plus, meniurile de pe masa de Crăciun sau de Revelion pot fi asortate cu rozmarin, căci se poate adăuga în fripturi, salate sau peste o porție de legume la cuptor.

Rozmarinul, plantă cu multiple proprietăți

Rozmarinul absoarbe tot dioxidul de carbon într-o încăpere, lăsându-și mireasma plăcută să se împrăștie. Astfel, creează o atmosferă relaxantă. Cât despre ceai, specialiștii au constatat că reglează procesul de digestie, consolidează sistemul imunitar și contribuie la normalizarea ritmului cardiac.

Cum se prepară un ceaiul de rozmarin? Trebuie să puneți apă într-un vas, în funcție de cantitatea pe care o doriți, o așezați pe foc și o lăsați să dea în clocot. Când începe să fiarbă, atunci adăugați și frunzele de rozmarin, acoperiți totul cu un capac și lăsați 15 minute pentru infuzie.

”Principala virtute a ceaiului de rozmarin este stimularea sistemului nervos. Este cel mai bun remediu natural de acest tip pentru memorie, așa că îl poți folosi cu încredere și în perioadele aglomerate de la birou sau când înveți pentru examene.

Pe lângă memorie, rozmarinul îmbunătățește circulația de la nivelul creierului, atenția și viteza de reacție, previne apariția bolilor nervoase și încetinește dezvoltarea bolilor degenerative. Ceaiul de rozmarin protejează țesuturile de toxinele care le bombardează din toate părțile, formând o barieră de antioxidanți, vitamine și minerale.

Păstrează elasticitatea pielii și îți oferă un tonus bun și multă vitalitate. Cum să nu rămâi tânără cu un astfel de tratament? Consumul de ceai de rozmarin estompează ridurile și face tenul să pară mai tânăr și mai strălucitor”, explică și medicul Oana Cuzino pe doc. ro      

Sursă