Cele 5 mirodenii care pot fi adăugate în cafeaua de dimineață. Susțin sănătatea organismului, potrivit experților

 

 

Există câteva condimente care, atunci când sunt adăugate în cafea, pot schimba complet gustul acesteia. Mai mult decât atât, ingredientele pot aduce beneficii serioase organismului.

Dr. Brandon Crawfor, neurolog specilizat în sănătatea creierului, subliniază potențialele beneficii ale unor mirodenii adăugate în cafea.

Scorțișoara, turmericul, ghimbirul, nucșoara și piperul negru sunt condimentele pe care specialistul le recomandă cu încredere, explicând cum acționează acestea asupra creierului.

Cele 5 condimente pe care le poți adăuga în cafeaua de dimineață pentru o sănătate sporită.

Scorțișoara

Potrivit Dr. Crawford, scorțișoara este o sursă puternică de antioxidanți benefici pentru protejarea structurilor neuronale în fața stresului oxidativ. Ingredientul acesta fantastic poate regla nivelul zahărului din sânge, lucru vital pentru menținerea funcției cognitive și prevenirea bolilor neurodegenerative. Mai mult, adăugat cognitive și prevenirea bolilor neurodegenerative. Mai mult adăugat în cafea, poate reprezenta o modalitate eficientă în lupta kilogramelor nedorite.

Nucșoara

Dr. Crawford subliniază proprietățile neurprotectoare ale nucșoarei, apte să îmbunătățească memoria și să prevină degenerarea căilor neuronale. Mai mult nucșoara are efecte de stimulare a stării de spririt, contribuind la o concentrare superioară și o stare mentală pozitivă.

Turmericul

Renunță pentru proprietățile antiinflamatorii și antioxidante, curcumina din turmeric poate ajuta la reducere inflamației și a daunelor oxidative la nivelul creierului (factori legați adesea de afecțiuni precum boala AIzheimer, demență și etc).

 Piperul negru

Piperina, compusul activ din piperul negru, pate stimula absorbția curcuminei (din turmeric) cu până la 2.000%, subliniază dr.Crawford. Această sinergie nu doar că amplifică beneficiile curcuminei pentru creier, dar ajută și la îmbunătățirea digestiei și a absorbției nutrienților, susținând indirect sănătatea cognitivă.

Ghimbirul

Renumit pentru proprietățile sale antiinflamatorii deosebit de puternice ghimbirul poate ajuta la îmbunătățirea funcției cognitive, reducând inflamația și stresul oxidativ, mai spune dr. Crawford. „De asemenea, ajută la echilibrul neutransmițărorilor, esențail pentru concentrare si agilitatea cognitivă”, completează specialistul.

Dr. Vlad Ciurea, despre regula de aur când bei cafeaua

„Cafeaua trebuie băută. Este o plăcere, nu numai gustul, mirosul. Cafeaua  este o plăcere, este relaxare. Nu putem tăia cafeaua. Trebuie să avem ore de relaxare cu cafeaua în față. Este perfectă. Cafeaua trebuie să ne preocupe din foarte multe puncte de vedere: culoarea, gestică, miros, timp de preparare, ce fel de cafea ne place.

Cafeaua trebuie băută dimineața, dar relaxați. Nu în fugă, nu cu un copil de mână, cu un telefon în cealaltă mână. Cafeaua trebuie să fie relaxare și plăcere.

 A doua cafea, eu o pregătesc când încep lucrul după-amiază. Îmi face plăcere și a doua cafea”, a explicat acad. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurera.

Sursă