Medicina lui Dumnezeu – Plantele seamănă cu organele interne pe care le vindecă. Iată ce să mănânci pentru ca mâncarea să-ți fie „medicament”

 

„Lăsați mâncarea să vă fie medicament și medicamentele să vă fie mâncare”, spunea Hipocrat părintele Medicinei.

O altă teorie spune ca plantele au fost create de Dumnezeu astfel incit să semene cu organele corpului omenesc și să conțină tot ceea ce au nevoie pentru buna funcționare. Și dacă ai auzit zicala „Ești ceea ce mănânci” , acuma știi de ce.

Fiecărui organ al corpului îi corespunde un alimente care, nu numai că îi aduce beneficii, însă îi și seamănă foarte mult.

Privind cu atenție avantajele a mai multor alimente în ceea ce privește sănătatea, forma lor, precum și cea a organelor pe care le vindecă, se pare că multe produse alimentare și organe se aseamănă extrem de mult.

Cu alte cuvinte, natura ne oferă vindecare prin fructele și legumele pe care ni le pune la dispoziție, iar ca indiciu, natura ni le oferă în forma sau culoarea organelor pe care acestea le vindecă.

Coincidență sau nu, esențial este faptul că trebuie să profiți de acest aspect pentru a avea grijă de corpul și de sănătatea ta. De acum, încolo, nu mai este nevoie să întrebi un specialist ce e bine să mănânci atunci când ai o anumită afecțiune. Este suficient să faci niște legături vizuale pentru a-ți da seama ce ar trebuie să consumi.

Nucile

Santurile și pliurile nucilor se aseamănă creierului. Ele sunt chiar împărțite în 2 reflectă emisfera dreaptă și emisfera stângă a creierului uman.

În afara de această asemănare, oamenii de știință au demonstrat ca nucile pot fi benefice pentru acest organ, pentru că sunt bogate în omega 3, un acid gras esențial care stimulează funcționarea creierului.

Morcovii

Tăiați transversal un morcov și acesta va semănă cu ochiul. Morcovii sunt plini de vitamine și de antioxidanți, cum ar fi beta-carotenul, care diminuează riscul degenerării mușchilor oculari și a maculei, principala cauză a pierderii vederii la persoanele în vârstă.

Morcovii ajută la reducerea riscului de a dezvolta cataractă. Totodată, aceste legume conțin și vitamina A, esențială pentru păstrarea ochilor sănătoși.

Țelina

Tulpina lungă țelinei se aseamănă oaselor corpului uman. Este un aliment benefic pentru rezistența osoasă. Țelina este o sursă considerată de siliciu, care face parte din structura moleculară care oferă oaselor forța. O altă coincidență: oaselor conțin 23% sodiu și țelina de asemenea.

Dacă alimentația dumneavoastră nu conține sodiu, iar corpul dumneavoastră îl cere pentru menținerea unei sănătăți bune a oaselor, această legumă vă poate ajuta.

Roșiile

Dacă veți tăia o roșie în 2, veți remarca niște cămăruțe care seamănă cu structura unei inimii, cămăruțe ca atriile și ventriculele. Roșia conține o substanță chimică, un antioxidant, numit licopen, ce reduce riscul bolilor cardiace și a mai multor forme de cancer.

Datorită conținutului mare de potasiu și fier, roșia reprezintă un aliat puternic pentru a alunga bolile cardiace.

Avocado

Cu forma sa bombată și prezentă sâmburelui oval în centru, avocado se suprapune într-un straniu cu silueta unei femei însărcinate.

Medicii ginecologi recomandă consumul de avocado în timpul sarcinii, pentru ca acest fruct va ajuta pentru menținere unei mai bune sănătăți a colului uterin. În plus, acest fruct este capabil să combată dezechilibrele hormonale.

O altă coincidență: fructului de avocado îi sunt necesare 9 luni pentru a ajunge la maturizare (începând de la floare până la fruct)

Consumând avocado în timpul sarcinii, veți fi sigure că vă veți reveni rapid după naștere. Elimină după sarcină excesul de grăsime.

Acest fruct este la fel de benefic și dacă nu sunteți însărcinată, pentru ca, în cazul în care îl consumați o dată pe săptămână, el previne boli cum ar fi cancerul de col uterin sau de ovare.

Avocado este o sursă de acid folic. Acesta reduce riscul de displazie cervicală, o afecțiune precanceroasă.

Ciupercile champignon

Dacă tăiați un champignon în, două veți remarca acestuia, și anume că se asemănă cu urechea umană. O carentă în vitamina D poate antrena problemele auditive. Ciupercile sunt unele dintre cele mai rare alimente care conțin vitamina D.

Această vitamina este mai ales importantă pentru sănătatea oscioarelor urechii, cele mai mici oase aflate în ureche care transmit sunetul la creier. Pentru a atenua problemele de auz, este recomandat să consumați cel puțin o dată pe săptămână ciuperci sau orice alt aliment în vitamina D pentru a ameliora auzul.

Grepfrutul și portocala

Tăind două părți aceste fructe, veți observa ca interiorul grepfrutului și al unei portocale se aseamănă cu glandele mamare ale femeii.

Sunt efectiv benefice pentru sănătatea și mișcarea limfei în glandele mamare. Asemănarea între citricele ca portocala și sâni poate fi încă o coincidență. Grepfrutul conține substanțe numite limonoide, care ar putea inhiba dezvoltarea celulelor canceroase.

Aceste citrice ameliorează sistemul limfatic al sânilor pentru a-i ajuta să scape de toxine și pentru a preveni dezvoltarea tumorilor canceroase.

Strugurii

Plămânii sunt constituiți din ramuri ale unor mici căi aeriene care se termină cu ciorchini minusculi dintr-un țesut numit alveole pulmonare. Aceste structuri care se aseamănă unor ciorchini de strugure permit oxigenului să treacă din plămâni în sânge.

O alimentație bogată în fructe, cum ar fi strugurii, ar putea reduce riscul cancerului de plămâni și a emifemului pulmonar. Boabele de strugure conțin totodată o substanță numită proantocianindină, despre care se poate spune că s-a demonstrat că reduce gravitatea astmului declanșat de alergie.

Ghimbirul

Rădăcina de ghimbir se aseamănă cu stomacul. Este, deci, interesant de luat în seamă ca unul dintre cele mai mari beneficii ale ghimbirului este de a facilia digestia.

Chinezii l-au utilizat timp de peste 2000 de ani pentru calmarea durerilor de stomac și pentru reducerea grețurilor, astfel ca această plantă este un remediu popular pentru diverse afecțiuni.

Castravetele și sparanghelul

Castravetele și sparanghelul au forma și mărimea organului sexual masculin. Aceste legume sunt recunoscute pentru faptul că stimulează funcția acestui organ.

Papaia:  tăiată transversal, se aseamănă foarte bine cu intestinele, atât la culoare cât și după formă. Papaya ajută la curățarea colonului și permite buna funcționare a sistemului digestiv.  

Căpsunele:  Forma căpsunelor ar putea semăna cu dinții. Acestea nu numai că înalbesc dinții, dar ajută și la menținerea dinților puternici și sănătoși, inclusiv a gingiilor.

Măslinele: au ca și corespondent ovarele femeii, demonstrându-se eficacitatea lor în prevenirea cancerului de col uterin și în echilibrarea hormonilor sexuali feminini.

Ceapa

Ceapa seamănă cu celulele corpului. În zilele noastre, cercetările au arătat că ceapa ajută la curățarea tuturor celulelor. Această legumă produce lacrimi care spală straturile epiteliale ale ochilor.

Fasolea

Fasolea se aseamănă rinichilor, de aceea, aceste legume ajută la menținerea funcționării renale la o cotă normală.

Broccoli

Micile puncte verzi ale broccoli-ului se aseamănă cu sutele de celule canceroase. Studiile recente au demonstrat că o porție de broccoli consumată săptămânal este suficientă pentru a reduce riscul de cancer de prostată.

Banana

Profitați la maximum de beneficiile bananei, ce are forma unui zâmbet, pentru ca acest fruct conține o proteină numită triptofan, care este transformată într-un neurotransmițător chimic, numit serotonina, asociat sursei de bucurie și bunăstare.

Sursă