Metode de vindecare prin intermediul naturii. Legile naturale, miracolul rugăciunii și puterea tămăduitoare a iubirii
Dacă suferiți de neurastenie, dacă că simțiți descurajați, slăbiți fizic sau spiritual, faceți o plimbare într-un parc sau într-o pădure. Îndreptați-vă cu fața spre răsărit și conectați-vă la energia unui copac bătrân, dar încă sănătos și viguros, cum ar fi ulmul, stejarul, pinul ( de preferință, stejarul ). Rămâneți în contact cu el timp de 10-15 minute, cel mult o jumătate de oră, cu gândurile concentrate asupra influenței liniștitoare, magnetice pe care acesta o emană.
Se va produce atunci un schimb energetic între voi și copac. Acesta vă va elibera de o parte din energiile negative, vă veți liniști și veți pleca de acolo cu o stare de mulțumire și bucurie. Vă veți simți mai bine fiindcă ați captat o anumită forță și s-a produs un schimb între energia voastră și magnetismul copacului. Repetați de 4-5 ori această experiență, cu același copac și veți simți o mare eliberare. Aceasta este o metodă naturală de vindecare, practicată însă din antichitate.
Dacă sunteți bolnav sau neurastenic, o altă metodă de vindecare naturală naturală constă în mersul la țară vara, chiar în perioada în care grâul începe să se facă. Plimbați-vă pe un lan de grâu și cereți permisiunea să îl traversați. După ce veți fi parcurs 1-2 kilometri, cu gândurile concentrate asupra acestuia, veți simți în scurt timp, o mare ușurare. Dacă puteți repeta această plimbare mai multe zile, consecutiv, veți resimți beneficiile timp de mai multe luni.
O altă regulă care trebuie respectată: dacă, în timpul unei plimbări sau al unei excursii, doriți să vă potoliți setea cu apa unui izvor, alegeți unul bine orientat, curat, impregnat cu energie constructivă. Nu beți apă din izvoarele orientate spre nord.
Pentru a vă trata de reumatism articular, de eczeme sau de umflături, stați pe o terasă sau pe o verandă expusă la lumina soarelui. Dezbrăcați-vă până la brâu, întindeți-vă pe un pat sau pe o canapea, cu capul spre nord și stați cu pieptul la soare timp de o jumătate de oră, apoi întoarceți-vă și stați și cu spatele, timp de o altă jumătate de oră, apoi din nou cu pieptul, și așa mai departe, până ajungeți să transpirați. Dacă puteți face plajă de vreo 20-30 de ori în felul acesta, boala de care suferiți va dispărea.
Stomacul și sistemul digestiv vor funcționa mai bine, iar circulația sanguină se va regla. Trebuie însă să aveți grijă să vă acoperiți capul, pentru a-l feri de acțiunea directă a razelor soarelui – într-adevăr, creierul atrage și acumulează rapid energia solară și, dacă nu are cum s-o transmită imediat și în totalitatea celorlalte organe, riscă să fie afectat. Lunile cele mai favorabile pentru plajă sunt mai, iunie, iulie și august, iar cel mai bun moment al zilei este între orele 8-10 dimineața.
Respectând aceste reguli, veți obține maximum de beneficii pentru sistemul digestiv, plămâni, coloana vertebrală și creier.
Dacă faceți plajă în aer liber, îmbrăcați-vă cu haine deschise la culoare – de preferință albe sau verde deschis – și gândiți-vă, în timpul expunerii la lumina solară, la aceste raze luminoase, colorate, precum și la forțele naturii, ale căror energii vă vor vindeca.
Astăzi, oamenii nu trăiesc așa cum se cuvine, din cauza neînțelegerii și a discordiei dintre ei. Nu sunt uniți. Nu înțeleg că provin din aceeași sursă, dintr-o ființă unică. Dumnezeu, care a creat întregul Univers. Iar absolut totul funcționează și depinde de marile legi universale. Cel care se conformează acestor legi este mereu într-o stare de bucurie, de mulțumire, de liniște, de echilibru.
Iar dacă le încalcă, omul va fi expus bolilor, suferințelor și morții. Cel care îl iubește pe Dumnezeu, care vede binefacerile Lui pretutindeni și în toate lucrurile, are absolut totul la dispoziție, este sănătos, mulțumit și fericit. Iubirea fața de Dumnezeu nu se exprimă doar prin sentimente sau prin credința pe care oamenii o au. Cel care Îl iubește pe Dumnezeu devine puternic și îi lasă pe cei slabi înainte. Căci el îi protejează și le este sprijin. Iar dacă el însuși este slab, să treacă înainte și îl vor ajuta ceilalți.
Pentru a fi puternic, omul nu trebuie să amâne niciodată să-și ducă la bun sfârșit gândurile și sentimentele frumoase. Orice gând bun pus imediat în practică întărește minte și îmbunătățește starea creierului. Orice sentiment frumos realizat imediat contribuie la bunăstarea inimii, asigură circulația normală a sângelui și permite o respirație corectă.
Faptele bune îmbunătățesc condițiile în care funcționează stomacul, permițând omului să mănânce și să doarmă într-o manieră sănătoasă. Relaxați-vă înainte de a mânca. Fiți calmi și bine dispuși. Mâncați încet, fără grabă, pentru ca nervii limbii și a gingiilor să aibă timp să atragă elementele vitale pe care le conține hrana. Stomacul se ocupă de cele mai dure dintre elementele nutritive din hrană.
Faceți exerciții de respirație de cel puțin de 2-3 ori pe zi. Pentru a avea un somn odihnitor, dormiți pe cât posibil cu capul spre nord sau nord-este. Înainte de culcare spălați-vă picioarele și gambele cu apă caldă – acest lucru vă va oferi o senzație și o stare plăcută. În fiecare seară și în fiecare dimineață rămâneți pentru o vreme într-un loc izolat, liniștit, cu gândurile concentrate asupra meditației și rugăciunii.
Atunci când medităm sau ne rugăm din tot sufletul, o mare cantitate de sânge este atrasă spre partea superioară a corpului. Este o regulă. Iar acest lucru ajută la dezvoltarea organelor spirituale și, în același timp, la echilibrarea armonioasă a tuturor corpului.
Dacă sunteți în conflict cu cineva și acest lucru vă deranjează, vă consumă, cauza nu poate fi decât în trecut, atunci când i-ați pricinuit neplăceri. Pentru a remedia acest lucru, începeți prin a-i face câteva servici menifestate sau ascunse, dar din toată inima. Veți vedea curând cu animozitatea se va transforma în simpatie, ba chiar o prietenie frumoasă și sinceră se va lega între voi.
Doar legea binelui îi permite omului să atingă plenitudinea, armonia interioară a vieții și, deci, să fie sănătos și util pentru tot ceea ce îl înconjoară.
Numai astfel, iubind și fiind iubiți ( de toate ființele, de animale, de plante ), fericirea va veni la noi și ne va urma pretutindeni.