Mihaela Bilic: „Vă provoc să renunțați o lună la acest aliment! Veți slăbi garantat”

Cunoscută și apreciată nutriționistă Mihaela Bilic a vorbit despre eficiența renunțării renunțării la un singur aliment, pentru a slăbi spectaculos. Iată mesajul doamnei doctor Mihaela Bilic: „Nimic nu se compară cu mâncare gătită când vine vorba de preparate echilibrate și sănătoase. Orice ai mânca gata ambalat dintr-un pachet sau orice pui la repezeală pe pâine din frigider are volum mic și și multe calorii”.

”Orice poți mânca rece în picioare, în mașină sau în canapea la televizor îngrașă mai tare decât o farfurie de ciorbă sau de tocăniță. Pentru cei care vor să slăbească există chiar recomandarea să nu aibă la îndemnă decât mâncare care trebuie gătită/încălzită/mâncată cu tacâmuri.”

Dar și gătitul ăsta poate fi o capcană dacă nu suntem atenți la ulei. Avem în tradițiile culinare uleiul ca și ingredient obligatoriu în orice preparat, totul începe cu „se pune ulei în cratița” ( La 100cal/lingura ) pot să vă spun că obiceiul ăsta ne „costă” silueta. Orice mâncare cu legume poate deveni bomba calorică în funcție de cât ulei conține, nu e nevoie dă fie șnițel, chiftele sau pește prăjit ca să ne îngrășăm, o face, și cu un ghiveci care are ulei.

Nu contează tipul de ulei, toate au 900cal/100ml. Iar gustul pe care îl dă mâncării e relativ, mai degrabă e din credința noastră ca fără ulei nu se poate.

În Franța pacienții obezi sunt obligați să asiste la o lecție de gătit în care nu se folosește ulei, tocmai pentru a vedea/simți că gustul nu depinde de el. Cu sos de roșii, condimente și ierburi aromate se obțin preparate mai gustoase. Apoi, dacă avem carne, pește sau brânză într-o mâncare savoarea e garantată. „Economia” pe care o faceți în bugetul caloric e uriașă dacă eliminați ulei de gătit.

Și pe lângă silueta, sănătatea voastră va avea de câștigat scăpând de prezența lui Omega 6 cu efect pro-inflamator.

Vă provoc la încercare: renunțați la o lună la sticlă de ulei de gătit și descoperiți ce gust are mâncarea fără el. Lăsați doar 1-2 linguri/zi de ulei crud, pus peste salate. Veți slăbi, vă promit, conchide nutriționistul.

Sursă