Zece beneficii uimitoare pentru sănătate ale lămâilor

AJUTA LA CONTROLUL GREUTATII

Lămâia conține fibre de pectina, care se extind atunci când sunt înghițite și te face să te simți sătul și să îți fie  mai puțin foame. Apa cu lămâie menține organismul hidratat și stimulează metabolismul, ceea ce este benefic pentru pierderea în greutate și controlul greutății.

PREVINE FORMAREA PIETRELOR LA RINICHI

Unele studii au arătat că sucul de lămâie previne formarea pietrelor la rinichi. Lămâia conține acid citric, care creste nivelul de citrat din urină, ceea ce previne formarea pietrelor la rinichi.

PREVINE ANEMIA

Lămâia nu conține mult fier. Dar vitamina C din lămâie ajută organismul să absoarbă mai mult fier din plante precum legumele cu frunze verzi. Menținerea unui nivel adecvat de fier ajuta la prevenirea anemiei.

REDUCE RISCUL DE CANCER

Antioxidantii din lămâie previn deteriorarea celulelor de către radicalii liberi. Un compus numit D-limonen din lămâie are proprietăți anti-cancerigene. Unele studii au arătat că persoanele care consumă fructe citrice, precum lămâia, au un risc mai scăzut de a dezvolta cancer pancreatic si de colon.

IMBUNATATESTE DIGESTIA

Lămâia conține o cantitate mare de fibre alimentare. Fibrele, în special fibrele solubile, ajută la ameliorarea constipației și a multor alte probleme și disconfort gastro-intestinale. Lămâile sunt bogate în acid citric, care stimulează producția de acid gastric și ajută la digestia alimentelor.

CRESTE NIVELUL DE ENERGIE

Potasiul din lămâie ajută creierul și sistemul nervos să funcționeze și, de asemenea, te menține în alertă. De asemenea, poate reduce anxietatea și depresia. Electroliții și potasiul prezenți în lămâie vă hidratează corpul. Vitamina C prezenta în lămâie reduce oboseala și îmbunătățește starea de spirit.

Creste imunitatea

Vitamina C si antioxidantii prezenți în lămâie întăresc imunitatea. Lămâia poate lupta împotriva răcelilor și gripei. Un pahar de apa caldă cu suc de lămâie și o linguriță de miere ajută la tuse, răceală și gripă. Lămâia ajută, de asemenea, cu gripa porcina H1N1, tinitus și boala Meniere.

REDUCE DURERILE ARTICULARE

Lămâia elimină acidul uric prezent în articulații, care este una dintre principalele cauze ale durerii si umflăturilor articulare. Apa caldă cu lămâie dimineața poate ameliora durerile de genunchi și articulații.

IMBUNATATESTE PIELEA SI PARUL

Vitamina C joacă un rol important în formarea colagenului. Colagenul protejează pielea de lăsare și previne apariția ridurilor. Lămâia poate exfolia punctele negre și ajută la îndepărtarea acestora. Ajută la reducerea apariției petelor de vârstă. Antioxidanții și vitamina C prezente în lămâie împiedică creșterea acneei. Consumul de apă caldă cu lămâie dimineața ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Dacă aveți părul uscat și încrețit, sucul de lămâie va poate face părul strălucitor și mătăsos. Sucul de lămâie este bogat în acid folic și vitamina C, care reduc uleiul și mătreața. Consumul regulat de suc de lămâie întărește foliculii de păr și promovează creșterea părului.

Sursă