Alimentele pe care medicii cardiologii nu le consumă aproape niciodată. Mulți români consumă asta la micul dejun

Aceste alimente nu sunt fatale dacă sunt consumate ocazional, dar medicii cardiologi recomandă evitarea lor cât mai des posibil pentru a menține inima sănătoasă.

În ziua de astăzi este din ce în ce mai dificil să identificăm clar care alimente sunt benefice și care sunt dăunătoare pentru sănătatea noastră. Medicii cardiologi avertizează asupra unor alimente specifice pe care le evită aproape în totalitate datorită nocive pe care le au asupra inimii.

Alimentele pe care medicii cardiologi le evită Ficatul

Dr. Eleanor Levin, cardiolog la Universitatea Stanford, explică motivul pentru care evită ficatul.

„Ficatul este o carne roșie extrem de bogată în grăsimi. În general, evit carnea roșie din cauza conținutului ridicat de grăsimi saturate și trans, care sunt dăunătoare pentru inimă și pot provoca osteoporoză. Ficatul este deosebit de problematic deoarece filtrează toxinele, care rămân apoi în țesut”., a explicat ea.

Dr. Elizabeth Klodas, cardiolog în Minneapolis, evită cârnații la micul dejun datorită conținutului ridicat de sodiu și grăsimi saturate.

Margarina nu este pe placul medicilor cardiologi

Dr. Harmony Reynold, cardiolog la NYU Langone Health, recomandă evitarea margarinei.

Friptura

Dr. Leonard Lilly, șeful secției de cardiologie la Brigham and Women s Faulkner Hospital, evită carnea roșie foarte grasă, precum friptura.

Bacon

Dr. Francoise Marvel, cardiolog la Universitatea John Hopkins, evită baconul:

Pui prăjit, preparat interzis de cardiologi

Dr. Sanjay Maniar, cardiolog în Houston, rareori consumă pui prăjit.

Gogoși

Dr. Jayne Morgan, cardiolog în Atlanta, evită gogoșile.

Pentru sănătatea inimii, medicii cardiologi recomandă evitarea acestor alimente. Deși există și alți factori care contribuie la o bună funcționare a aparatului cardiovascular, alimentația joacă un rol extrem de important. Medicii recomandă consumul de carne slabă, fructe și legume pentru sănătatea întregului organism.

Sursă