7 alimente care va curata colonul in mod natural

Colonul este ultima parte a sistemului digestiv, un tub lung care masoara intre 7 si 8 metri si este responsabil de eliminarea deseurilor fecale printr-un mecanism numit peristaltism. Joaca asadar un rol esential in eliminarea toxinelor, de unde si importanta mentinerii lui sanatos pentru ca acesta sa functioneze optim.

Chiar daca organismul uman are mecanisme naturale de eliminare a toxinelor, este important sa-l sprijinim in acest proces prin curatarea regulata a colonului, deoarece acumulam zilnic cantitati mari de toxine care ne afecteaza sanatatea. Odata cu curatarea colonului, va veti imbunatati starea generala de bine, va veti simti mai putin umflat si veti experimenta un confort digestiv mai mare.

Exista multe metode naturale care pot curata colonul. Iata o lista de alimente si ingrediente simple care va vor ajuta sa va mentineti un colon sanatos si sanatos.

Suc de mere
Stii vorba? „Un mar in fiecare dimineata tine doctorul departe”… Si da, marul este un fruct cu multiple beneficii pentru sanatate.

Este bogat in apa si pectina, o fibra solubila care se umfla in timpul procesului digestiv (intareste satietatea). Aciditatea marului reduce absorbtia grasimilor si a zaharurilor in timpul digestiei pentru a elimina mai bine toxinele. Este natural acid si are un nivel ridicat de fructoza care curata in mod natural colonul.

Puteti bea una sau doua cani de suc de mere pe zi (pentru un tratament de o saptamana, de exemplu) pentru a va curata colonul. Daca nu storci intr-un storcator, asigura-te ca consumi suc de fructe 100% pur, fara zaharuri adaugate, pentru o eficienta optima.

Sare Epsom
Sarea Epsom, datorita concentratiei mari de magneziu, este folosita pentru purificarea organismului, deoarece permite dilatarea caii biliare pentru a evacua deseurile din ficat, pancreas si vezica biliara. Puteti amesteca 20g de sare Epsom intr-o sticla de apa de 1 L, apoi puneti sticla la frigider pentru a disipa amaraciunea inainte de a o consuma. Sarea de mare are vitamine si substante nutritive esentiale care ajuta la stimularea sistemului digestiv.

Mai mult, pentru a completa actiunea de detoxifiere si purificare a sarii Epsom, poti dizolva o jumatate de pahar de sare de mare in baia ta.

Apa
Este bine cunoscut faptul ca apa este aliatul ideal de detoxifiere pentru eliminarea deseurilor si a toxinelor acumulate. Puteti bea apa fara moderatie pentru a va curata corect sistemul digestiv. Este suficient sa bei 1,5 L (pana la 2 L) pe zi pentru a-ti curata corect colonul.

Seminte de in
Foarte concentrate in fibre si acizi grasi esentiali, semintele de in au o actiune antiinflamatoare care ajuta la mentinerea sanatoasa a colonului. Va puteti imbogati mancarurile cu acest ingredient (cateva seminte macinate) care sunt deosebit de eficiente in digerarea alimentelor mai rapid si, prin urmare, in curatarea mai buna a colonului.

Ghimbir
Printre numeroasele sale beneficii, ghimbirul are putere antioxidanta si antibacteriana care ajuta la eliminarea deseurilor, imbunatateste digestia si promoveaza pierderea in greutate. De exemplu, puteti adauga cateva felii subtiri de ghimbir la ceaiul dvs. obisnuit pentru a beneficia de toate beneficiile pentru sanatate ale acestui ingredient.

Sucuri proaspete de legume
Sucurile de legume proaspete au crescut in ultima vreme! Si ai gresi sa te lipsesti de ele pentru ca contin o mina inepuizabila de vitamine si nutrienti.
Avantajul consumului de legume sub forma de suc este ca sunt mai usor asimilabile decat in forma lor “intrega” deoarece unele necesita un proces de digestie foarte indelungat care poate dura cateva ore. Un suc de legume este, prin urmare, o alternativa excelenta pentru a oferi organismului dumneavoastra vitamine si enzime esentiale care va vor purifica colonul. Optati de preferinta pentru legume organice pentru a va pregati sucurile de legume.

Fibre
Pentru o buna sanatate digestiva, o dieta bogata in fibre favorizeaza evacuarea deseurilor si o buna sanatate a colonului. Se gaseste in multe alimente precum fructele proaspete, fructele uscate, legumele, leguminoasele, cerealele precum orezul, quinoa, graul integral etc. Este important sa le integrezi in consumul tau zilnic.

Sursa