8 băuturi care accelerează metabolismul

 

Dacă sunteți în căutarea unei modalități naturale de a pierde câteva kilograme sau vreți doar să vă detoxifiați corpul, articolul acesta este pentru voi. Vă prezentăm în continuare câteva rețete de băuturi care nu sunt doar benefice pentru sănătate, ci și foarte gustoase.

Ceai verde cu mentă

        Ceai verde

        Câteva frunze de mentă

        Câteva felii de lămâie

Amestecați totul într-un recipient mai mare pe care să îl păstrați în frigider. Puteți prepara o cantitate mai mare care să vă ajungă mai mult timp. O ceașcă de ceai băută în fiecare zi își va face resimțite efectele în scurt timp. Ceaiul verde ajută la arderea grăsimilor, în timp ce menta și lămâia au proprietăți antiinflamatorii, contribuind totodată la accelerarea metabolismului.

Smoothie de căpșuni

         ½ litru de lapte condensat

         1 cană de căpșuni

         ½ cană de ovăz

         1 cană de iaurt degresat

         ¼ cană de semințe de in

Mixați totul într-un blender și veți obține un smoothie delicios. Cheia tonifierii musculare constă în consumul de proteine. Acest milkhake contribuie la menținerea unui nivel corect de proteine în organism, iar căpșunile ajută procesul metabolic.

 

Smoothie de fructe

         2 grepfruturi

         2 felii de ananas

         1 cană de zmeură

         ½ pahar de apă

Amestecați ingredientele cu ajutorul unui blender. Această băutură este foarte gustoasă datorită combinației de fructe ce intră în compoziția sa. Principalul ingredient fiind grepfruptul, veți putea pierde mai repede în greutate.

Smoothie de mere

         Cană de iaurt degresat

         1 măr tăiat bucăți

         1 lingurița de miere

         ½ cană de migdale

         Scorțișoara

         ½ litru de lapte degresat

Mixați în blender ingredientele și veți obține o băutură delicioasă. Merele sunt excelente în curele de detoxifiere, oferindu-ne, de asemenea, energie. Merele au un conținut ridicat de pectina, care ajută la reducerea grăsimi pe care celulele adipoase o absorb și la tonifierea musculară.

Infuzie pe bază de condimente

         Preparați o cană de ceai verde

         Adăugați puțină miere, puțin piper și scorțișoară

Aceasta combinație cu ceai verde are o multitudine de beneficii pentru sănătate. Ceaiul verde, scorțișoara și pipera reglează metabolismul, iar mierea are efect detoxifiant.

Smoothie cu ciocolata

         Ciocolata amăruie sau pudră de cacao neîndulcită

         ½ litru lapte degresat

         ½ cană de ovăz

         ¼ cană de amarant

         ½ linguriță de cafea

         Miere după gust

Mixați în blender și bucurați-vă de o băutură de care nu vă veți mai putea satura.

Alte băuturi care accelerează metabolismul

Apa de cocos, adică lichidul care se află la interiorul nucilor de cocos și cafeaua neagră sunt alte 2 băuturi care ajută procesul metabolic și arderea grăsimilor. Puteți să le consumați dimineața imediat după ce vă treziți, după micul dejun sau înainte de ora de sport.

Sursă