5 remedii naturiste pentru scăderea acidului uric – Ceaiul de urzică este preferatul nostru
Pentru a preveni durerile articulare sau de gută, este foarte important să reduci nivelul de acid uric și să-ți monitorizezi starea de sănătate pentru că aceste simptome pot duce la complicații mai grave.
Acumularea acidului uric în organism, hiperuricemia, poate duce la reacții inflamatorii și la probleme de sănătate care pot afecta semnificativ calitate vieții. Această substanță este produsă atunci când organismul descompune purinele conținute de alimente și acestea ajung în sânge și în rinichi pentru a fi eliminate în continuare.
Când apar problemele? Atunci când acest acid se acumulează prea mult, din diferite motive: uneori, este afectată capacitatea organismului de a elimina acidul uric și în alte cazuri nivelul acestui este prea mare. Ca urmare, apar senzațiile neplăcute la nivelul articulaților, guta, pietre la rinichi și alte tulburări care, în timp și în lipsa tratamentului imediat, se complică.
Vestea bună? Există o serie de remedii naturiste care scad nivelul de acid uric, stimulează rinichii și favorizează eliminarea acestei substanțe în urină.
Apă călduță cu oțet de mere
Oțetul de mere conține acizi organici, printre care și acidul malic care are capacitatea de a stimula descompunerea acidului uric și astfel previne formarea cristalelor și dezvoltarea proceselor inflamatorii.
De asemenea, ajută și la curățarea sângelui și la reglarea nivelului pH-ului din organism.
Pentru a prepara acest remediu, ai nevoie de 250 ml de apă călduță și 20 ml de oțet de mere: amestecă aceste două ingrediente și consumă un pahar dimineața pe stomacul gol și încă una la prânz, într-un tratament de 2-3 săptămâni, fără întrerupere.
Ceai de urzică
Frunzele de urzică au proprietăți de curățare și se pot folosi pentru a elimina toxinele din sânge și pentru a reduce nivelul de acid uric. De asemenea, conține și compuși naturali care au capacitatea de a îmbunătăți funcția rinichilor și de a ajuta la curățarea tractului urinar, astfel prevenind formarea obstrucțiilor.
Pentru a prepara acest remediu, ai nevoie de 10 grame de frunze de urzică și 250 ml apă: pune apa la fiert până dă în clocot după care ia-o de pe foc și adaugă frunzele de urzică. Lasă la infuzat sub capac timp de 10 minute după care strecoară. Bea câte un ceai de 2 ori pe zi, într-un tratament de 10 zile.
Infuzie de coada-calului
Aceasta este o plantă care are proprietăți de curățare și proprietăți antiinflamatoare care stimulează cu succes reducerea nivelului de acid uric, datorită producției mai active de urină.
De asemenea, antioxidanții săi protejează organismul de efectele negative ale radicalilor liberi și reduc apariția pietrelor la rinichi.
Pentru a prepara acest remediu, ai nevoie de 250 ml apă și 10 grame de coada-calului: pune apa la fiert până dă în clocot după care ia-o de pe foc și adaugă planta. Lasă la infuzat timp de 10 minute după care strecoară. Se recomandă un pahar imediat după trezire și pe stomacul gol și încă 2-3 pahare pe parcursul zilei, într-un tratament de minim 14 zile consecutive.
Ceai de scoarță de salcie
Ceaiul de salcie are capacitatea de a stimula descompunerea purinelor și astfel se recomandă ca adjuvant în reducerea nivelului de acid uric. Mai mult, are și proprietăți antiinflamatorii care pot ameliora durerile articulare și pot favoriza tratamentul gutei.
Pentru a prepara acest remediu, ai nevoie de 250 ml de apă și 5 grame de scoarță de salcie: pune scoarța în apa clocotită și lasă la infuzat timp de 10 minute după care strecoară. Se recomandă un pahar dimineața pe la ora 9. De asemenea, se poate înmuia o bucată de pânză în ceaiul cald și se poate pune direct pe zona dureroasă.
Ceai de ceapă
Ceaiul de ceapă are proprietăți detoxifiante care ajută la controlul hiperuricemiei și conține și antioxidanți și acizi naturali care curăță sângele și stimulează descompunerea cristalelor de acid uric în rinichi.
Pentru a prepara acest remediu, ai nevoie de 1 lingură de miere, jumătate de ceapă și 500 ml de apă: pune ceapa tocată mărunt și apa într-o cratiță și după ce dă în clocot, fierbe amestecul timp de 10 minute. Ia amestecul de pe foc și lasă la infuzat 10 minute după care strecoară și adaugă mierea. Se recomandă câte o ceașcă dimineața și la prânz, într-un tratament neîntrerupt de minim 14 zile.