30 Obiceiuri comune de igienă care de fapt nu sunt bune pentru noi

Există unele lucruri pe care le faci în fiecare zi pentru a te asigura că ești curat și igienic. Cu toate acestea, dacă doriți să vă asigurați că sunteți cât mai curat posibil, este posibil să doriți să aruncați o a doua privire la unele dintre obiceiurile dvs. de igienă. Există unele care ar putea face mai mult rău decât bine!

Cât timp puteți folosi cu adevărat prosoapele?

Prosoapele din țesătură au devenit populare dintr-un motiv întemeiat. Faptul că nu trebuie să le înlocuiți de fiecare dată când le folosiți este un mare avantaj din mai multe motive. Cu toate acestea, este ușor să lași un prosop agățat și să uiți să îl înlocuiești.

După un timp, pur și simplu nu mai este la fel de igienic ca atunci când l-ai scos prima dată din dulapul cu lenjerie. Mai ales dacă te usuci cu ele după un duș, acea umezeală poate atrage bacterii. Atârnă-le la uscat și spală-le la fiecare câteva utilizări.

Uscarea dumneavoastră

Când ieșiți de la duș, primul lucru pe care probabil îl faceți este să vă uscați înainte de a vă îmbrăca. Dacă vă grăbiți, s-ar putea să vă uscați doar “suficient”.

În ciuda cât de convenabil poate părea acest lucru, va trebui să vă faceți timp să vă uscați bine înainte de a vă îmbrăca. Urmează o regulă generală destul de bună: dacă captezi umezeala, există o șansă mai mare să inviți bacterii, ciuperci și altele.

Încă o notă despre duș

Când intrați în duș, s-ar putea ca mai mult decât obiceiul de a vă folosi prosopul să lucreze împotriva dvs. Modul în care vă spălați cu șampon poate face și el diferența. De fapt, este vorba despre cât de des te speli.

Totuși, nici nu vrei să îți speli prea mult părul. Este o idee bună să faci câteva cercetări cu privire la nevoile tipului tău de păr pentru a găsi echilibrul care funcționează pentru tine.

Nu uitați de mâini și picioare

Acest lucru pare că ar trebui să fie de la sine înțeles, dar este de fapt o greșeală de igienă mai frecventă decât ai putea crede. La urma urmei, niciunul dintre noi nu este infailibil.

Totuși, dacă nu vă asigurați că vă spălați întreaga persoană la duș, nu sunteți cât se poate de curat. Asta înseamnă că ar trebui să vă asigurați că vă spălați cu săpun mâinile, picioarele și orice altă parte a corpului atunci când faceți duș.

Verifică-ți peria de păr

După ce ai sărit din duș și ți-ai șters părul cu prosopul, s-ar putea să te întinzi după peria de păr și să începi să îl treci prin păr pentru a scăpa de orice încurcătură.

Nu uita – peria ta de păr are și ea nevoie de puțin TLC. Desigur, trebuie să începi prin a scoate tot părul vechi care se prinde în peri. Pentru a o igieniza puțin, puteți amesteca un bol cu apă fierbinte și șampon cu peria de păr pentru o curățare mai profundă.

Periajul dinților

Dacă sunteți ca majoritatea oamenilor, probabil că vă spălați pe dinți de două ori pe zi. De obicei, obiceiul ideal este să faci acest lucru o dată dimineața și o dată seara.

Cu toate acestea, la fel ca mulți oameni, s-ar putea să vă scurtați periajul. Asta înseamnă că nu veți avea dinții atât de curați pe cât ar putea fi. Dacă vă asigurați că vă periați dinții timp de două minute întregi, puteți evita placa bacteriană, gingivita și alte probleme orale între vizitele la dentist.

Periați prea tare

Când vine vorba de periajul dinților, ați putea crede că singurul lucru de care trebuie să vă faceți griji este periajul prea puțin. Cu toate acestea, există un alt aspect de luat în considerare aici.

Atunci când vă spălați pe dinți, timpul și grija câștigă în fața forței brute. Credeți sau nu, mulți oameni se spală pe dinți prea tare! Poate părea imposibil, dar atunci când vă periați prea tare, puteți deteriora smalțul dinților și vă puteți pune gingiile în pericol.

Sari peste limba ta

Acesta este un aspect pe care mulți oameni îl uită și care poate crea un adevărat paradis pentru bacteriile din gură. A nu sări peste acest pas este excelent pentru sănătatea ta orală și pentru respirația ta.

Atunci când vă spălați pe dinți, este important să vă asigurați că vă spălați și limba. Puteți obține chiar și răzuitoare de limbă pentru acest lucru și multe periuțe de dinți au una pe spate pentru confortul dumneavoastră. O curățare temeinică include și limba!

Înlocuiți periuța de dinți

Indiferent unde sau cum vă depozitați periuțele de dinți, acestea nu vor dura la nesfârșit. Va trebui să cumpărați una nouă într-o perioadă rezonabilă de timp. Desigur, este ușor să vă păstrați periuța de dinți prea mult timp.

Așadar, când ar trebui să o înlocuiești cu adevărat, cel puțin o dată la trei-patru luni? Pe de altă parte, dacă observați că periile încep să se împrăștie sau să se rupă înainte de această dată, este timpul pentru o înlocuire timpurie.

Trebuie să folosești ața dentară

Există unele lucruri pe care ești obișnuit să le auzi la dentist. “Folosești ața dentară?” este una dintre întrebările în legătură cu care pacienții probabil spun cel mai des o minciună albă.

Credeți sau nu, există un motiv important pentru care ei întreabă asta. Ața dentară vă ajută să vă curățați dinții mai temeinic, iar săriți peste ea poate lăsa lucruri în urmă. Astfel, dinții tăi nu sunt la fel de curați dacă folosești apă de gură și pastă de dinți, dar sari peste ața dentară.

Unde vă păstrați periuța de dinți

Locul în care îți păstrezi periuța de dinți face și el diferența. După cum poate ați auzit, probabil că nu doriți să vă păstrați periuța de dinți aproape de toaletă.

Acest lucru se datorează faptului că, atunci când trageți apa la toaletă, chiar nu doriți să obțineți acele particule pe periuța de dinți, deoarece acestea se duc în aer. Cu toate acestea, un capac pe periuța de dinți creează un mediu întunecat și umed în care bacteriile se pot dezvolta. Închiderea toaletei atunci când trageți apa poate ajuta foarte mult aici.

Despre apa de gură

Apa de gură este foarte bună la uciderea bacteriilor. Cu toate acestea, ucide toate bacteriile, așa că nu vrei să folosești în exces apa de gură și să ucizi și toate bacteriile bune de care ai nevoie în gură.

Asta înseamnă că ar trebui să arunci sticla de apă de gură care stă lângă chiuvetă? Nu! Tot ce trebuie să faci este să o folosești de două ori pe zi în majoritatea cazurilor. În cazul în care medicul dentist vă indică altceva sau îngrijiți o rană, cum ar fi un piercing oral, este posibil să fie nevoie să o utilizați mai mult de două ori pe zi pentru o perioadă scurtă de timp.

Doar lasă-le să se înmoaie

Atunci când aveți pete dure, lipite pe vase, prima linie de apărare este, de obicei, să lăsați vasele să stea în apă cu săpun pentru o vreme.

Problema este că, din nou, un mediu umed poate atrage bacteriile direct la el. Prin urmare, dacă vă lăsați vasele la înmuiat, trebuie să vă asigurați că nu le curățați doar pe ele, ci și chiuveta.

Spălați așternuturile

Este important să vă păstrați lenjeria de pat curată, dar, dacă sunteți ca mulți oameni, s-ar putea să vă scape din când în când din minte. Majoritatea oamenilor pur și simplu nu își spală așternuturile suficient.

Pentru cea mai curată cameră, trebuie să vă asigurați că vă spălați așternuturile în mod regulat. În timp ce unii oameni așteaptă până la o lună pentru a-și spăla așternuturile, cel mai bine este să le aruncați în mașina de spălat și să efectuați un ciclu ca o corvoadă săptămânală.

Curățați-vă tastatura

Majoritatea oamenilor se află în fața calculatorului la un moment dat în timpul zilei. Asta înseamnă că mâinile tale sunt pe tastatură destul de mult.

Acest lucru înseamnă că este important să vă păstrați tastatura curată dacă doriți să rămâneți cât mai igienic posibil. Mulți oameni așteaptă până când tastatura lor este vizibil murdară pentru a o curăța, dar aceasta poate avea încă bacterii și germeni pe ea. Folosirea regulată a unui mic dezinfectant vă va ajuta să vă păstrați tastele cât mai curate posibil.

Și mouse-ul tău!

În timp ce sunteți la el, există o altă parte a computerului sau laptopului dvs. pe care veți dori să o păstrați curată. Există alte părți la care veți dori să acordați atenție.

O altă parte a computerului dvs. pe care o atingeți la fel de des ca tastatura, dacă nu chiar mai des, este mouse-ul sau trackpad-ul pe care îl utilizați pentru a controla cursorul. Dacă vrei să te asiguri că computerul tău este cât se poate de curat, nu rata acest pas atunci când dezinfectezi totul.

Nu uitați de telecomandă

Vorbind despre lucruri pe care le atingeți des, dar s-ar putea să nu fie suficient de curate, gândiți-vă când vă așezați pe canapea în fața televizorului la sfârșitul zilei. Ca mulți alții, s-ar putea să vă începeți relaxarea apucând telecomanda.

Asta înseamnă, de asemenea, că telecomanda ta poate acumula rapid bacterii. Când vă faceți treburile lunare, luați un șervețel dezinfectant pentru telecomandă. Cel mai bine este să o lovești din nou dacă cineva din casa ta s-a confruntat cu boli contagioase.

Puneți jos Q-Tips-urile

Dacă sunteți ca majoritatea oamenilor, atunci când începeți să observați că urechile dvs. devin puțin ceroase, s-ar putea să căutați tampoanele de bumbac din dulapul din baie.

Totuși, dacă citiți ambalajul, acestea nu sunt concepute pentru a intra în ureche. Folosirea lor nu numai că vă poate răni urechile, dar împachetează ceara în loc să o curețe. Este mai bine să păstrați aceste instrumente pentru a menține curată partea exterioară a urechii, nu canalul.

Schimbă-ți aparatul de ras

Cu toții cunoaștem durerea de a încerca să vă radeți o parte a corpului cu un aparat de ras plictisitor, fie că abordați părul de pe picioare sau vă tundeți barba, acestea tind să tragă și să tragă mai degrabă decât să taie curat. Totuși, este posibil să doriți să vă înlocuiți aparatul de ras înainte ca lama să se tocească.

La urma urmei, de fiecare dată când folosiți aparatul de ras, acesta colectează păr și celule ale pielii pe care nu le puteți spăla complet. Indiferent dacă folosiți un aparat de ras cu o singură lamă sau unul de unică folosință, veți dori să îl înlocuiți atunci când începe să devină murdar – nu doar atunci când nu mai funcționează la fel de bine.

Echilibrează-ți crema hidratantă

Dacă vrei ca pielea ta să fie hidratată și moale, va trebui să te asiguri că ții o sticlă de loțiune în preajmă. Cu toate acestea, trebuie să te asiguri că o folosești suficient.

Pe de altă parte, dacă folosești prea multă cremă hidratantă, s-ar putea să constați că nici pielea ta nu este în cea mai bună stare. Vei dori să acorzi pielii tale ceva timp pentru a respira fără loțiune pe ea. Cel mai bun lucru de făcut este să te dai cu loțiune dimineața și seara.

Spălarea rufelor

Spălarea rufelor este o sarcină pe care trebuie să o faci în mod regulat și poate părea una dintre acele sarcini fără sfârșit. Șansele sunt ca, până la sfârșitul săptămânii, să aveți un alt coș plin de curățat.

Acest lucru înseamnă, de asemenea, că există o mulțime de bacterii și germeni care se transferă de la hainele tale la coș în timp ce acestea stau acolo. Atunci când faceți o zi de spălare a rufelor, ar trebui să vă asigurați că luați niște dezinfectant și ștergeți coșurile sau coșurile pe care le folosiți.

Și mașina de spălat rufe

Atunci când vă spălați rufele, mașina de spălat rufe depune multă muncă pentru a vă curăța hainele. Dacă introduci ceva murdar în mașina de spălat, acea mizerie trebuie să ajungă undeva, nu?

Acesta este motivul pentru care nu veți dori să săriți peste curățarea mașinii de spălat rufe, de asemenea. Vestea bună este că nu este o sarcină atât de descurajantă pe cât pare. Acum se fac mașini de spălat mai curate pe care le puteți arunca ca detergent și folosi un ciclu pentru a vă curăța mașina.

Apropo de dezinfectant

Dacă există un loc pe care îl atingi cu adevărat tot timpul, acela este telefonul tău. Probabil că și acesta vine cu tine peste tot, ceea ce înseamnă că poate aduna bacterii și pe parcursul zilei.

Din moment ce, de asemenea, aduceți acest telefon la față și îl atingeți și apoi atingeți alte lucruri, veți dori să vă asigurați că telefonul dvs. este curat. Luându-vă câteva momente la sfârșitul zilei pentru a utiliza un șervețel dezinfectant care este sigur pentru ecranul telefonului dvs. poate ajuta mult la igienă.

Un obicei de abandonat

Acesta este un sfat pe care tindem să îl auzim în sezonul gripei sau dacă vă aflați undeva unde este un pic de răceală sau altă boală care circulă.

Când vrei să eviți la câți germeni te prezinți, încearcă să renunți la obiceiul de a-ți atinge prea mult fața. De la scărpinatul unei mâncărimi până la mângâierea bărbii sau chiar doar sprijinirea feței pe mâini, atingerea feței atât de mult poate duce la introducerea a numeroși germeni.

Sticle reutilizabile igienice

Dacă vrei să rămâi hidratat și să iei o decizie puțin ecologică, ai putea lua cu tine o sticlă de apă reutilizabilă atunci când ieși în oraș.

Desigur, singurul mod în care acestea sunt reutilizabile este pentru că le puteți spăla și folosi din nou. Cu toate acestea, doar pentru că are doar apă în ea nu înseamnă că ar trebui să curățați sticla mai puțin. Dacă folosiți zilnic sticla de apă reutilizabilă, trebuie să o spălați și dumneavoastră zilnic.

Aveți grijă de birou

Dacă lucrați la un birou în afara casei, compania pentru care lucrați ar putea avea un personal de curățenie sau de întreținere care se ocupă de menținerea ordinii.

Asta nu înseamnă că nu există mici lucruri pe care le puteți face în jurul biroului dvs. și care altfel ar putea fi trecute cu vederea. De exemplu, curățarea tastaturii, așa cum am vorbit mai devreme. De asemenea, câteva momente pentru a vă dezinfecta biroul sau mouse-ul pot contribui mult la menținerea igienei.

Spală-ți pensulele

Atunci când vă machiați, probabil că vă bazați pe un set de pensule de machiaj pentru a obține ultimele retușuri corecte. Cu toate acestea, aceste pensule funcționează prin colectarea machiajului.

Deoarece le folosești de fiecare dată când te machiezi, machiajul, uleiurile de pe piele și bacteriile pe care aceste pensule le adună nu sunt grozave în ceea ce privește igiena. O dată pe săptămână, folosește puțină apă caldă și șampon sau un produs de curățare a pensulelor pentru a le da o împrospătare.

Bureții murdari nu pot curăța

Bureții sunt un instrument excelent pentru a vă ajuta să curățați vasele și nu numai. Cu toate acestea, faptul că absorb tot ceea ce intră în contact cu ei poate fi o problemă.

Folosirea săpunului și a apei calde între utilizări poate ajuta la igienizarea buretelui dvs. un pic – unii oameni se bazează pe metode precum utilizarea cuptorului cu microunde pentru a ucide bacteriile. Totuși, acest lucru funcționează doar pentru o anumită perioadă de timp. Deși acest lucru va face ca buretele dvs. să rămână igienic pentru mai mult timp, tot va trebui să vă înlocuiți bureții în mod regulat.

Despre tăierea unghiilor

Fiecare are o anumită lungime la care îi place să își păstreze unghiile. Dacă observați că acestea devin puțin mai lungi, puteți pur și simplu să puneți mâna pe tăietorul de unghii și să îndreptați lucrurile.

Dacă cleștele tău de unghii ruginește, este clar că trebuie să îl schimbi. Totuși, pentru a evita acest lucru, le puteți curăța după fiecare utilizare cu un dezinfectant și asigurați-vă că sunt uscate înainte de a le pune deoparte.

Spălarea sutienelor

Sutienele sunt unul dintre acele tipuri de haine care de obicei văd mai mult de un an înainte de a ateriza în interiorul (ciclul delicat) al mașinii tale de spălat. Și asta este în regulă.

Acest lucru nu înseamnă că trebuie să le speli de fiecare dată când le scoți, dar nici nu vei vrea să aștepți o lună. Acest tip de haine se pot aduna în ele și pot provoca o adevărată mizerie. Aruncă-le la spălat după două sau trei purtări pentru cel mai bun rezultat.

Un mit vechi

Probabil ați mai auzit termenul “regula celor cinci secunde”. Dacă nu, este vorba de ideea că aveți cinci secunde la dispoziție pentru a ridica mâncarea de pe jos cât timp este încă în siguranță.

Adevărul este că acest lucru nu se bazează de fapt pe știință. Nu există nicio barieră magică sau câmp de forță care să țină bacteriile și germenii departe de mâncare în primele cinci secunde. Acestea vor sări pe mâncare imediat ce aceasta atinge pământul.

Reutilizarea extensiilor de gene

Dacă ai extensii de gene ca parte a rutinei tale de machiaj, șansele sunt să le folosești de mai multe ori. Aceasta nu este problema aici.

Ceea ce trebuie să vă asigurați că faceți este să tratați aceste gene în mod igienic între utilizări. Dacă nu îți faci timp să folosești un produs de curățare a genelor pe ele și să îndepărtezi lipiciul, ai putea introduce cu ușurință bacterii în ochii tăi, ducând la o reacție cu care pur și simplu nu vrei să te lupți.

Mai multe mese de tăiat

Când gătești în bucătărie, apelezi la o singură placă de tăiere pentru întregul proces? Este o modalitate excelentă de a sări peste câteva feluri de mâncare!

Pe de altă parte, dacă manipulați carne crudă, siguranța igienică primează în fața ușurinței atunci când spălați vasele mai târziu. Regula de bază atunci când manipulați carne crudă este să evitați contaminarea încrucișată prin toate mijloacele posibile. Aceasta înseamnă că carnea crudă primește propria placă de tăiere pentru a fi foarte precaut și igienic.

Exfolierea pielii

Aceasta nu este chiar o problemă. La urma urmei, exfolierea vă poate ajuta cu adevărat să vă curățați pielea, să vă deschideți porii și să scăpați de celulele moarte ale pielii.

Dimpotrivă, dacă exfoliați prea mult, veți exagera și vă veți răni pielea. Aceasta poate chiar să îndepărteze uleiurile de care ai nevoie alături de tot ceea ce încerci să elimini. Încearcă să o faci de mai puțin de trei ori pe săptămână și limitează-te doar la o dată pe săptămână pentru pielea sensibilă.

Acoperă-ți tusea

Când tușești, expulzezi o mulțime de germeni. De aceea este atât de important să vă acoperiți tusea sau strănutul pentru a evita răspândirea excesivă a acestor germeni.

Cea mai bună alegere este să folosești interiorul brațului sau un șervețel mai degrabă decât în mâini. În acel moment, nu ați făcut decât să transferați acei germeni la tot ceea ce atingeți după aceea. Dacă o faceți fără să vă gândiți, este o idee bună să mergeți să vă spălați pe mâini.

Curățarea frigiderului

Vrei să îți mănânci mâncarea din farfurii curate și cu tacâmuri curate. Dacă vrei să o păstrezi, probabil că te asiguri că iei o bucată curată de Tupperware.

Așadar, atunci când îți pui mâncarea deoparte la sfârșitul serii, asta înseamnă că vrei să o pui și într-un frigider curat. Când majoritatea oamenilor se gândesc la curățarea frigiderului, se gândesc la curățarea alimentelor vechi, dar nu uitați să ștergeți și suprafețele precum rafturile cu dezinfectant.

În bucătărie

Dacă vă place să gătiți multă carne, sunt șanse să creați și multă grăsime. Cu toate acestea, nu puteți turna pur și simplu o tigaie plină de grăsime la scurgere fără a risca o mulțime de probleme.

Acest lucru îi determină pe mulți oameni care au grăsime de gătit să o păstreze precar într-un pahar până când se solidifică din nou sau să o arunce afară. Totuși, nu trebuie să faci asta! Dacă vrei ceva mai ușor, folosește niște pudră făcută pentru solidificarea uleiului.

Renunțați la pavele

Pavajele sunt mai mult decât un mod ciudat de a vă întâmpina oaspeții, ele fac mult mai mult decât să vă facă intrarea să pară un pic mai primitoare. Totuși, aceste preșuri sunt mai mult decât atât!

Probabil ați observat că acestea tind să aibă o textură mai groasă și mai grosieră decât un covor sau covorul pe care l-ați derulat în camera de zi. Acest lucru se datorează faptului că sunt concepute pentru a capta orice umezeală sau noroi de pe pantofii dumneavoastră.

Sari peste foile de uscător (uneori)

Când termini de spălat hainele, probabil că le transferi în uscător pentru a te ocupa de restul de muncă pe care îl ai în față. Dacă doriți să vă păstrați prosoapele absorbante, nu veți dori să aruncați o foaie de uscător cu acea încărcătură.

Materialul ceros pe care îl simți pe o foaie de uscător se transferă pe hainele tale, ceea ce de obicei ajută, doar că nu și pentru prosoape. De altfel, balsamul de rufe vă va face și prosoapele mai puțin absorbante.

Înlocuiți-vă lufele

Există o mulțime de oameni care nu aleg să se descurce cu o lavetă la duș. În schimb, s-ar putea să apeleze la un lufah pe care îl păstrați în duș.

Loofahs sunt grozave, dar nu le puteți spăla în același mod în care spălați lavetele, iar designul lor captează o mulțime de apă. Acest lucru înseamnă că veți dori să vă asigurați că vă schimbați lufa din când în când pentru a compensa acest lucru.

Utilizați un detergent pentru animale

Dacă aveți animale de companie, sunt șanse mari să aveți o mizerie urâtă de curățat din când în când, fie că este vorba de un accident în timpul antrenamentului sau cățelul dvs. nu s-a simțit prea bine într-o noapte.

Dacă curățați mizeria la suprafață, s-ar putea să nu o eliminați pe toată. Chiar mai rău, acest lucru poate face animalele dvs. de companie mai predispuse la accidente în acea zonă în multe cazuri. Cel mai bun lucru de făcut este să ridicați un detergent pentru animale de companie făcut pentru a aborda această problemă.

Bombe de baie

Oricât de tentant ar fi să te scufunzi într-o baie plăcută cu spumă după o zi lungă, s-ar putea să nu fie la fel de liniștitor pentru corpul tău pe cât este pentru mintea ta. Bombele de baie conțin uleiuri și detergenți care pot irita părțile intime ale unei persoane – în special ale femeilor.

Cu cât stați mai mult într-o baie, cu atât este mai probabil să vă confruntați cu uscăciune sau cu o infecție după aceea. Nu spunem că nu ar trebui să vă bucurați vreodată de o baie, spunem doar că ar fi o idee bună să nu faceți una în fiecare zi.

Dezinfectant pentru mâini

Dacă sunteți în oraș, vă murdăriți mâinile și nu aveți alte opțiuni, dezinfectantul de mâini este un instrument excelent pentru dezinfectare. Acestea fiind spuse, dacă aveți în apropiere un loc unde vă puteți spăla pe mâini, merită să faceți acest drum în loc să apelați la dezinfectant pentru mâini.

În primul rând, acest produs doar dezinfectează, nu curăță de fapt murdăria de pe mâini. În al doilea rând, dezinfectantele pentru mâini conțin triclosan, care este un compus sintetic ce poate cauza probleme de sănătate dacă este folosit în exces.

Uscătoare de aer

Persoanele care își fac griji pentru mediu vor opta probabil pentru utilizarea unui uscător de aer în toaletă, mai degrabă decât a prosoapelor de hârtie. În timp ce acest lucru este bun pentru sănătatea planetei, s-ar putea să nu fie la fel de bun pentru sănătatea corpului dumneavoastră.

Uscătoarele de aer vă pot usca mâinile, dar nu șterg germenii. În plus, uscătoarele de aer creează un fel de ceață în aer care conține tot felul de germeni, spre deosebire de prosoapele de hârtie, care absorb germenii și apoi sunt aruncate la gunoi.

Pantofi de interior

Având pantofi specifici pe care îi purtați doar în interior, vă veți proteja atât pe dvs. cât și casa. Pantofii transportă murdărie și bacterii, care este mai bine să fie lăsate afară. Trecând la pantofi de interior imediat ce intrați în casă, vă păstrați locuința mai curată, ceea ce înseamnă că este mai puțin probabil să fiți expus bacteriilor.

Ca să nu mai vorbim de faptul că această practică reduce cu adevărat timpul de aspirare! Hei, există un motiv pentru care oamenii din atât de multe culturi diferite își scot pantofii atunci când intră într-o casă.

Folosirea telefonului în toaletă

Cu toții suntem vinovați că stăm pe telefon în timp ce folosim toaleta. Cu toate acestea, se pare că face mult mai mult decât să stingă plictiseala. Acest obicei permite bacteriilor să intre pe telefon.

Având în vedere că atât de mulți oameni își duc telefoanele în baie, este logic ca ecranul telefonului mediu să fie mai murdar decât majoritatea scaunelor toaletelor publice. Vai de mine! Pe această notă, poate ne vom întoarce la citirea sticlelor de șampon, așa cum am făcut în anii ’90.

Dormitul cu lentilele de contact puse

Chiar și cei mai igienici dintre noi sunt vinovați că adorm cu lentilele de contact din când în când. Totuși, având în vedere cât de periculos este acest lucru, vă recomandăm să vă scoateți lentilele imediat ce simțiți că începeți să ațipiți.

Nu numai că poate fi foarte dureros să te trezești cu ochii uscați din cauza lentilelor de contact, dar poate provoca și infecții oculare. Așa că, dacă stați până târziu pentru un maraton de filme, poate treceți la ochelari – doar pentru orice eventualitate.

Consumați produse imediat

Suntem cu toții pentru a mânca multe fructe și legume, dar există un pas pe care ar trebui să-l faceți înainte de a ronțăi acel măr. Fructele și legumele trebuie spălate bine înainte de a fi consumate, pentru a îndepărta toate pesticidele.

Produsele sunt stropite cu tot felul de substanțe chimice, iar apoi sunt manipulate de oamenii din magazin. Amintiți-vă că magazinul nu își spală produsele decât dacă scrie explicit pe ambalaj. Chiar și atunci, este posibil să doriți să vă clătiți rapid mâncarea înainte de a mânca.

Lăsarea unui tampon înăuntru

Vizitele mătușii Flo sunt deja destul de rele, dar acum trebuie să ne facem griji pentru sindromul șocului toxic. Aceasta este o infecție pe care femeile o pot contracta dacă lasă un tampon prea mult timp și, deși este rară, poate pune viața în pericol.

În opinia noastră, pur și simplu nu merită riscul, mai ales când există atât de multe alternative la tampoane. Așadar, dacă ești o persoană cam uitucă, poate optezi pentru o metodă diferită de a face față acestei perioade a lunii.

Să dormi cu machiajul pus

Chiar și cele mai bune dintre noi au avut acele nopți lungi care se transformă în dimineți și suntem pur și simplu prea epuizate pentru a ne demachia înainte de a ne arunca pe pat. Oricât de ușor de înțeles ar fi, acest scenariu îți va distruge de fapt pielea care, în mod ironic, va avea nevoie de machiaj pentru a o acoperi.

Dormitul cu machiaj poate bloca porii, ceea ce cauzează puncte negre și acnee, și poate chiar să-ți intre bacterii în ochi. Ca să nu mai vorbim de faptul că îți va strica fața de pernă!

Utilizarea șervețelelor umede

Utilizarea șervețelelor umede, sau a șervețelelor pentru bebeluși, poate părea o opțiune mai curată, dar de fapt va afecta sistemele naturale ale corpului tău. Potrivit chirurgului Evan Goldstein, “Când începeți să creșteți (microbiomul) cu șervețele umede, ceea ce se întâmplă este că ștergeți bacteriile bune și echilibrul devine o problemă.”

De asemenea, el exprimă faptul că tragerea pantalonilor în sus atunci când zona ștersă este încă umedă poate duce la iritații. Hmm, credem că vom rămâne la vechea hârtie igienică pentru moment.

Aveți grijă să ștergeți cu mopul podelele din lemn

Există unele lucruri pe care le faci în casa ta care nu sunt neapărat neigienice sau nesanitare. Pe de altă parte, aceste practici pur și simplu nu sunt cele mai bune pentru suprafața pe care o curățați.

Atunci când ștergeți cu mopul, veți dori să reduceți considerabil cantitatea de umiditate din mop. Dacă este posibil, renunțați complet la mop și folosiți un aspirator sau un aparat de curățat pentru podele din lemn. La urma urmei, umiditatea excesivă va deteriora podeaua de lemn.

Frecați covorul

Când vărsați ceva pe covor, s-ar putea să aveți un moment de panică. La urma urmei, nimeni nu vrea să se uite la o pată pe covorul său până când își poate permite să îl înlocuiască.

În panică, adesea primul instinct este să începeți să frecați pata. Totuși, acesta este ultimul lucru pe care ar trebui să îl faceți! Frecarea unei pete este mai probabil să o adâncească și mai mult în covor. Va funcționa mult mai bine dacă ștergeți pata.

Curățați scamele din uscător

Când îți speli rufele și le usuci în uscător, există unele dovezi că hainele tale au fost odată acolo. Trebuie doar să vă uitați în capcana de scame.

Pe măsură ce trece timpul, această scamă se poate acumula cu adevărat dacă uitați să o îndepărtați. În primul rând, acest lucru ar putea face ca uscătorul dvs. să înceapă să vă usuce hainele mai puțin eficient. Mai îngrijorător, însă, este faptul că această acumulare de scame poate crea în timp un pericol de incendiu.

Așteptați să vă spălați cratițele

Când termini de gătit, trebuie să te asiguri că tigăile tale se curăță înainte să le poți folosi din nou. Poate fi tentant să le scufundați direct în chiuvetă. Acest lucru vă poate deteriora de fapt tigăile.

Prin faptul că nu le lăsați să se răcească înainte de a le folosi, le puteți deteriora de fapt în timp ce le curățați. Schimbarea bruscă a temperaturii este de natură să deformeze metalul din tigăi, așa că lăsați tigăile să se răcească puțin înainte de a trece apa peste ele.

Nu ratați colțurile!

Atunci când faci curățenie în casă, este ușor să nu observi unele dintre locurile în care se poate acumula praf și mizerie. Nu este din lene – pur și simplu s-ar putea să nu observați!

Atunci când curățați ceva în casa dvs., trebuie să vă asigurați că curățați și toate crăpăturile și colțurile. Deoarece aceste locuri sunt mai mici și mai puțin vizibile, ele adună adesea murdărie în timp. Păstrarea unui instrument de curățare mic, cum ar fi o periuță de dinți, este foarte utilă în acest caz!

Sursă