2 mere pe zi întăresc mușchiul inimii și previn infarctul

Numeroase studii au arătat că o dietă bogată în fructe și legume poate reduce drastic riscul bolilor cronice, precum bolile cardiovasculare și cancerul, datorită conținutului de antioxidanți (flavonoide, carotenoide și fenoli), care previn stresul oxidativ și încetinesc îmbătrânirea corpului.

Merele au fost asociate cu o incidență scăzută a bolilor cardiovasculare, a diabetului, a unor tipuri de cancer și a astmului.

Studiile de laborator au demonstrat că aceste fructe conțin o varietate de antioxidanți puternici – precum quercetină, catechine, acid clorogenic sau floridzină, compuși care inhibă dezvoltarea cancerului, reduc oxidarea lipidelor și scad nivelul colesterolului.

2 mere pe zi – un tonic cardiac natural

Profesorul universitar Constantin Milică recomandă consumul de mere în cantități mari (până la 500 g pe zi), și spune că 2 mere pe zi acționează ca un tonic cardiac. Această doză zilnică poate preveni infarctul miocardic.

Un studiu amplu – Women’s Health Study, realizat pe 40.000 de femei, timp de aproape 7 ani, a arătat că femeile care au consumat cele mai mari cantități de flavonoide (din mere și broccoli) au avut o reducere de 35% a riscului de evenimente cardiovasculare.

Un studiu finlandez a arătat de asemenea că flavonoidele reduc incidența mortalității din cauza bolilor coronariene la femei. Quercetina din mere a produs de asemenea efecte benefice asupra bolilor cerebro-vasculare. Persoanele care au consumat cea mai mare cantitate de mere au avut cel mai mic risc de accident vascular cerebral trombotic.

O altă cercetare a demonstrat că flavonoidele reduc incidența mortalității din cauza bolilor de inimă și infarctul miocardic la bărbații în vârstă.

Pentru a beneficia de efectele curative ale merelor, trebuie să le consumăm în stare proaspătă, fără alte adaosuri nesănătoase. Diferența dintre a mânca un măr crud și o bucată de plăcintă cu mere este foarte mare în acest sens.

Sursă