12 probleme de sanatate pe care apa cu lamaie le rezolva mai bine decat medicamentele
Un pahar de apa in care ai scurs zeama de la o lamaie, baut in loc de cafea sau de ceai, dimineata, este una dintre cele mai bune alegeri pe care o poti face.
Aceasta combinatie este apreciata datorita impactului pe care il are asupra sanatatii, fiind utila celor care vor sa slabeasca, cat si pentru cei care sufera de infectii la nivelul aparatului respirator si de hipertensiune arteriala.
1. Este o sursa buna de vitamina C
Lamaile sunt bogate in vitamina C, care este un antioxidant primar, care ajuta la protejarea celulelor de radicalii liberi, care pot duce la imbatranire prematura, cat si la aparitia unor forme de cancer.
Vitamina C poate reduce riscul de boli cardiovasculare si cel de accident vascular cerebral. Ajuta si la scaderea tensiunii arteriale. Un studiu recent a aratat ca persoanele cu un nivel scazut de vitamina C, in special barbatii obezi cu tensiune arteriala crescuta, au un risc mai mare de accident vascular cerebral.
Potrivit Departamentului de Agricultura din Statele Unite ale Americii, un sfert de cana de suc de lamaie ofera peste 30 la suta din doza zilnica recomandata.
2. Imbunatateste calitatea pielii
Vitamina C, care se gaseste in aceasta bautura previne formarea ridurilor. Un studiu publicat in revista Societatetii Americane pentru Nutritie a ajuns la concluzia ca persoanele care nu au carente de vitamina C, au un risc mai mic de piele ridata si uscata. Apa cu lamaie ajuta si la eliminarea toxinelor de la nivelul pielii.
3. Te ajuta sa slabesti
Un studiu publicat in Jurnalul de Nutritie a aratat ca polifenolii din lamaie reduc semnificativ riscul de a creste in greutate. Acest lucru se datoreaza senzatiei de satietate pe care o da apa cu lamaie, dar si pentru ca ajuta la arderea grasimilor.
4. Favorizeaza digestia
Unii oameni beau apa cu lamaie ca un laxativ, in fiecare dimineata, pentru a ajuta la prevenirea constipatiei. Un pahar de apa calduta cu lamaie baut dimineata, cand te trezesti, iti pune in miscare sistemul digestiv.
In medicina ayurvedica se crede ca gustul acru al lamaiei este cel care “porneste sistemul digestiv” , astfel incat alimentele sa fie digerate mai usor. De asemenea, este prevenita acumularea de toxine.
5. Improspateaza respiratia
Te-ai frecat vreodata cu o felie de lamaie pe maini pentru a scapa de un miros de mancare? Lamaia ajuta la neutralizarea mirosurilor. Acelasi remediu da roade si pentru reimprospatarea respiratiei cauzata de consumul de alimente cu mirosuri puternice, precum usturoiul, ceapa sau pestele.
Ca sa ai o respiratie proaspata, bea un pahar cu apa de lamaie dupa mese si pe stomacul gol, dimineata. Lamaia stimuleaza saliva, ajutand la prevenirea gurii uscate, care duce la respiratia urat mirositoare, din cauza ca bacteriile se inmultesc in exces.
6. Ajuta la prevenirea pietrelor la rinichi
Acidul citric din lamai poate ajuta la prevenirea pietrelor la rinichi. Bei in fiecare zi cate un pahar cu apa, in care ai scurs zeama de la o lamaie. Pentru a da un plus de savoare bauturii, poti adauga cateva frunze de busuioc.
7. Combate durerile in gat
Lamaia are proprietati antibacteriene, fiind utila daca suferi de infectii ale gatului.. Diluezi sucul de la o lamaie potrivita intr-un pahar cu apa calduta si faci gargara, de cinci- sase ori pe zi.
8. Combate reumatismul. Fiind un fruct cu adevărate proprietăţi diuretice, lămâia vă poate trata reumatismul şi artrita, dar ajută cu succes şi la eliminarea bacteriilor şi a toxinelor din organism.
9. Un ajutor de nădejde în caz de răceală. În caz de viroze sau răceală e recomandat un ceai de lămâie obţinut din trei lămâi tăiate în sferturi, peste care se adaugă 500 ml de apă. După ce se lasă la fiert cinci-zece minute, se strecoară şi se îndulceşte cu miere. Conţinutul ridicat de vitamina C luptă cu infecţiile, întărind sistemul de apărare al organismului.
10. Acţionează ca un purificator al sângelui. În urma epidemiilor de holeră din Africa, s-a constatat că zeama de lămâie inclusă în dieta zilnică a persoanelor afectate a avut un efect protector, reducând intensitatea crampelor stomacale specifice acestei afecţiuni.
Datorită acţiunii de purificare a sângelui, sucul de lămâie ajută la lichefierea secreţiei biliare, contribuind astfel la ameliorarea simptomelor de malarie.
11. Eliberează căile respiratorii. Datorită concentraţiei bogate de vitamina C, sucul de lămâie poate ajuta în terapia problemelor respiratorii.
12. Apa cu lămâie îndepărtează toxinele din organism.
O funcție importantă a apei cu lămâie pe stomacul gol este eliminarea toxinelor și substanțelor nocive din organism. Împreună cu îmbunătățirea activității sistemului digestiv și a intestinelor, aceasta ajută la accelerarea metabolismului, curăță corpul și reprezintă cheia sănătății și bunăstării.
Preluat: https://doctorandreilaslau.com/